Bakan Kurum Açıkladı: Kanal İstanbul'a İlk Kazma Ne Zaman Vurulacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gündemin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan Kanal İstanbul projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul'un temeli ne zaman atılacak, ihalesi hangi tarihte, bu sene yapılacak mı, ne zaman bitecek?
Bakan Kurum Açıkladı: Kanal İstanbul'a İlk Kazma Ne Zaman Vurulacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sonrasında bir kere daha Kanal İstanbul projesi gündemin en çok konuşulan maddeleri arasında yerini aldı.

Kanal İstanbul projesinin önemine bir kere daha değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

KANAL İSTANBUL'A İLK KAZMA NE ZAMAN VURULACAK?

HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü'nün temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "İki gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız grup toplantısında müjdesini verdiler. İnşallah Kanal İstanbul projemizin de temellerini tıpkı HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü projemizde olduğu gibi yaz aylarında atacağız. İnşallah eş zamanlı bir şekilde süreç tamamlanacak ve açılışlarını da yine hep birlikte yapacağız" diyerek bu yaz dönemine işaret etti.

KANAL İSTANBUL PROJESİ İHALESİ NE ZAMAN, İHALE HANGİ TARİHTE YAPILACAK, NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Kanal İstanbul projesinin ihale tarihi henüz kesin olarak açıklanmadı. Ancak konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 3 açıklamada da Kanal İstanbul projesinin ihalesinin 2021 yıl sonuna kadar yapılacağı duyurulmuştu.

Projede temel atma töreni için yaz dönemi işaret edildiği için süreçte yaz dönemine gelmeden projenin ihalesinin tamamlanması bekleniyor. Kanal İstanbul projesinin tamamlanma tarihi ise proje ilk ilan edildiğinde 7 sene olarak belirlenmişti. Yani projenin temellerinin 2021 senesinde atılması durumunda proje 2029 senesi itibari ile sona erecek.