Bakan Kurum Açıkladı: Risk Taşıyan Tüm Binalar Kentsel Dönüşüm İle Yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Peki İstanbul'un hangi ilçelerinde kentsel dönüşüm var, İBB kentsel dönüşüm sorgulama nasıl yapılır, son haberler neler, İstanbul kentsel dönüşüm yerleri Fikirtepe, Üsküdar, Ferah Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Küplüce Mahallesi'nde son durum ne?
Bakan Kurum Açıkladı: Risk Taşıyan Tüm Binalar Kentsel Dönüşüm İle Yenilenecek!

İstanbul'da kendi kendine çöken 5 katlı binanın ardından gözler yeniden kentsel dönüşüm çalışmalarına çevrilirken konu hakkında açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı. Bakan Kurum İstanbul başta olmak üzere 81 il ve 973 ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini söyledi.

AFETLERE KARŞI RİSK TAŞIYAN TÜM BİNALAR KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE YENİLENECEK!

Türkiye'nin tüm illerinde ve 973 ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Bakan Kurum afet riski taşıyan tüm binaları yenileyeceklerini söyledi. 2012 senesinde İstanbul'dan başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğinin tüm Türkiye'ye yayıldığını belirten Bakan Kurum tarihi, kültürel, ekonomik, coğrafi ve demografik faktörler göz önüne alınarak 6 başlık altında bu çalışmaların sürdüğünü dile getirerek bunları şu şekilde sıraladı:

  • Deprem riski altındaki yapıların ve alanların dönüşümü,
  • Sel ve heyelan riski altındaki alanların dönüşümü,
  • Tarihi kent merkezleri ve meydanların dönüşümü,
  • Sanayi alanlarının taşınması ve dönüşümü,
  • Tarım köy projeleriyle kırsal dönüşüm,
  • Modern otopark alanları üretim.

İSTANBUL KENTSEL DÖNÜŞÜM YERLERİ: İSTANBUL'UN HANGİ İLÇELERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM VAR?

Yüksek deprem riski nedeni ile kentsel dönüşümün büyük önem taşıdığı İstanbul hakkında da bilgi veren Bakan Kurum Gaziosmanpaşa, Kartal Orhantepe, Kadıköy, Üsküdar, Kâğıthane, Ataşehir, Maltepe, Bağcılar, Güngören, Zeytinburnu, Eyüpsultan, Başakşehir, Beyoğlu Sütlüce, Okmeydanı ve Hacıhüsrev'de bakanlık olarak yeni konut üretimini sürdürdüklerini söyledi.

Fikirtepe Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Ferah Mahallesi, Küplüce Mahallesi ve İstanbul Üsküdar'da yeni kentsel dönüşüm projelerine başladıklarını belirten Bakan Kurum devletin tüm imkanları ile kentsel dönüşüm çalışmalarına devam edeceğini dile getirdi.