Bakan Kurum Ankara Saraçoğlu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Yenileme Projesi Hakkında Yeni Açıklamalarda Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olarak anılan Ankara Saraçoğlu konutları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Kurum Ankara Saraçoğlu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Yenileme Projesi Hakkında Yeni Açıklamalarda Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olarak anılan Ankara Saraçoğlu konutları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm ile yenilenmek istenen proje hakkında son durumu paylaşan Bakan Kurum Saraçoğlu Yenileme Projesi hakkında merak edilen soruları yanıtları.

Türkiye'de yapılan ilk toplu konutlar olarak özel bir yere sahip olan Ankara Saraçoğlu Mahallesi için başlatılan yenileme projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu.



ANKARA SARAÇOĞLU MAHALLESİ YENİLEME PROJESİ İÇİN SON DURUM NE?



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 190'lı yıllarda o dönemin mimarlık ve mühendislik imkanları ile yapılan Saraçoğlu Mahallesi projesinin ülkenin ilk toplu konut uygulaması olması nedeni ile büyük önem taşıdığını söyledi. 2020 yılının teknolojik imkanlarınını kullanılarak Emlak Konut tarafından yenilenecek olan projede tarihi kimliğin korunacağı mesajını veren Bakan Kurum kentsel dönüşüm ile bölgenin aslına uygun olarak yenileneceğini söyledi.



SARAÇOĞLU MAHALLESİ YENİLEME PROJESİ İLE 120 KONUT, 304 OFİS - İŞYERİ İNŞA EDİLECEK!



Bakan Kurum "Tescilli yapılarla birlikte mahallemizde bulunan yarım asırlık 210 anıt ağacın tamamını koruyoruz. Tek bir ağacı dahi kesmiyoruz. Geçmişte alanda bulunan dere yatağı referans alınarak kent belleğini yaşatacak yeni bir biyolojik gölet yapıyoruz.



Ankara'nın mahalle dokusunun yaşatılacağı, yeşil yolları, çocuk parkları, göleti, yürüyüş parkurları, meydanı, kütüphanesi, restoranı, otel ve ticari alanlarıyla 7 gün 24 saat canlı kalacak, Ankara'da yaşayanların ve Ankara’ya gelen vatandaşlarımızın kaliteli vakit geçireceği yemyeşil bir yaşam merkezini başkentimize kazandıracağız" diyerek projede 120 adet konut ve 304 ofise yer vereceklerini duyurdu.



Yapılacak olan yeni yeşil alanlar ile bölgeye nefes aldırmayı planladıklarını belirten Bakan Kurum, aslına uygun, kimliğini kaybetmeyen, modern ve örnek bir projeye imza atacaklarını söyledi.



Emlak365.com