Bakan Kurum Kesin Rakamı Açıkladı: Kanal İstanbul Köprü Sayısı Belli Oldu

İktidar ve muhalefet cephesinden peş peşe gelen açıklamalar ile gündemdeki yerini koruyan Kanal İstanbul projesi için yapılacak köprüler de merak konusu olmuştu. Kanal İstanbul köprü sayısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı...
Bakan Kurum Kesin Rakamı Açıkladı: Kanal İstanbul Köprü Sayısı Belli Oldu

Yapılması durumunda Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacak Kanal İstanbul projesi bu nedenle yakından takip edilmeye devam ediyor. Gerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gerekse de muhalefet tarafından büyük bir şiddetle karşı çıkılan proje hakkında son açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı.

Bakan Murat Kurum, Kanal İstanbul'a ilk kazma ne zaman vurulacak sorusuna yanıt verirken aynı zamanda projedeki toplam köprü sayısını da duyurmuş oldu.

KANAL İSTANBUL'A İLK KAZMA KÖPRÜLER İÇİN VURULACAK!

Türkiye'nin en çok konuşulan ve takip edilen gündem maddeleri arasında yer alan Kanal İstanbul projesi hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Proje köprü ile başlayacak, 6 köprümüz var. Köprülerin yapılması gerekiyor. Ekolojik yaşamı birbirine bağlayacak köprüler de var, onların da yapılması gerekiyor. Bu Kanal İstanbul'un parçasıdır" diyerek projeye ilk kazmanın köprüler için vurulacağını dile getirdi.

Bakan Kurum projenin öncesinde ve projelendirme döneminde 200 bilimadamının katılımı ile tüm planların tek tek incelenerek projenin en ince detayına kadar çalışıldığını belirterek her türlü önlemin alındığını söyledi. Kanal İstanbul projesine kararlılıkla devam ettiklerini belirten Bakan Kurum projenin temelinin yaz aylarında atılarak ilk çalışmalara başlanacağını belirterek projenin bölgeye değer katacağını, İstanbul'un marka değerini yükselteceeğini söyledi.