Bakan Kurum'dan Çevre Ajansı ve Depozito Sistemi Açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Temiz bir çevre için gençlik buluşması etkinliği için Ankara'da gençlerle bir araya geldi.
Bakan Kurum'dan Çevre Ajansı ve Depozito Sistemi Açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Temiz bir çevre için gençlik buluşması etkinliği için Ankara'da gençlerle bir araya geldi. Sıfır atık projesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kurum Çevre Ajansı ile beraber depozito sistemini yaygınlaştıracaklarını, 100 bin kişiye istihdam kaynağı yaratacaklarını duyurdu.

Türkiye'de çevre kirliliği ile mücadele etmek için hayata geçirilen sıfır atık projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu. Bugünkü programını Temiz bir çevre için gençlik buluşması etkinliği kapsamında Ankara'da geçiren Bakan Kurum gençlerle bir araya geldikten sonra Nallıhan Belediyesi'ni de ziyaret etti.



ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM'DAN SIFIR ATIK AÇIKLAMASI!



Son dönemde tartışmalara neden olan sıfır atık projesi hakkında açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum projenin tasarruf amaçlı hayata geçirildiğini hatırlatarak "Proje kapsamında, Türkiye'nin her tarafında değerlendirilebilir atıklarımızın toplanarak geri dönüşüme gönderilmesi noktasında bir çalışmamız var. Sıfır Atık Projesi'ni çok daha kapsamlı bir hale getirecek bir proje yürütüyoruz. Denizlerimizi, akarsularımızı koruyacak Sıfır Atık Mavi Projesi'ni yürütüyoruz" dedi.



Çalışmaları hızlandırmak adına Çevre Ajansı'da kurulduğunu hatırlatan Bakan Kurum bu ajans sayesinde geri dönüşüm sisteminin hızlanacağını ve depozito sisteminin yaygınlaşacağını söyledi. Bakanlık olarak hedeflerinin 2023 yılı sonuna kadar tüm şehirlerde sıfır atık uygulamasını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten Bakan Kurum bu proje sayesinde yıllık 100 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını dile getirdi.



İklim değişikliklerine karşı eylem planı hazırladıklarını da dile getiren Bakan Kurum şehirleri güvenli hale getirmek adına çalıştıklarını, sel ve taşkın riski altında olan evlerin Karadeniz bölgesinde taşımaya başladıklarını söyledi.



Emlak365.com