Bakan Kurum'dan Kanal Ankara ve İmrahor Millet Bahçesi Projesi Açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugünkü programını Ankara'ya ayırdı. Ankara'da millet bahçesi projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarını inceleyen Bakan Kurum AKM Millet Bahçesi ve Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında son dakika açıklamalarında bulundu Detaylar haberimizde!
Bakan Kurum'dan Kanal Ankara ve İmrahor Millet Bahçesi Projesi Açıklaması!

Ankara'da çok sayıda millet bahçesi ve kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugünkü programını Ankara ziyaretlerine ayırdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Ankara'da gerçekleşen toplu konut projeleri, kentsel dönüşüm çalışmaları ve millet bahçesi inşaatı çalışmalarını yerinde denetledi.

KANAL ANKARA PROJESİ SON DURUM 2021! İMRAHOR MİLLET BAHÇESİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye şu anda Kanal İstanbul projesini tartışmaya devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal Ankara olarak anılan alanda 193 bin metrekarelik dev bir alanda gerçekleşen çalışmalar hakkında bilgilendirme de bulunarak "Bu proje etabıyla İmrahor'u, Gölbaşı Arboretum alanına da bağlayacak, oradaki doğal yaşamı birbirine bağlayacak önemli bir çalışma yürütüyoruz.

İlk etapta 193 bin metrekarelik alanda ihale çalışmalarımız bitti, imalatlarımız da yıl sonuna kadar tamamlanıp İmrahor Millet Bahçesi'ni Ankaralı vatandaşlarımıza kazandıracağız. Bu proje bittiğinde Eymir Gölü ile Gölbaşı'nı, İmrahor'u, oradan Mamak'ı birbirine bağlayacak ekolojik bir koridoru Ankara'mızın güneyinde oluşturacağız" diyerek son durum hakkında bilgi verdi.

Bakan Kurum'dan Kanal Ankara ve İmrahor Millet Bahçesi Projesi Açıklaması!

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ AKM MİLLET BAHÇESİ NE ZAMAN AÇILACAK?

2023 yıl sonuna kadar 81 ilde millet bahçesi projelerinin hepsini tamamlayacaklarını ve her ilde en az 1 millet bahçesi olacağını dile getirdi. Bakan Kurum AKM Millet Bahçesi projesi hakkında da bilgi vererek şu ana kadar projenin yüzde 86 oranında tamamlandığını belirterek projenin Ankara'ya nefes aldıracağını söyledi.