Bakan Kurum'dan Rant Vergisi ve Ankapark Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum rant vergisi ve Ankapark hakkında yeni açıklamalarda bulundu.
Bakan Kurum'dan Rant Vergisi ve Ankapark Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum rant vergisi ve Ankapark hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum ziyaretinde pek çok yatırım sözü verdi. Ankara AKM Millet Bahçesi projesi içinde bilgilendirmede bulundu.

AKM MİLLET BAHÇESİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Ankara'nın en büyük millet bahçesi projelerinde biri olan Ankara Millet Bahçesi projesi hakkında da bilgi veren Bakan Kurum kısa sürede projeyi bitireceklerini müjdeledi.

Ankara'da herkesin ortak bir buluşma noktası olacağı belirtilen AKM Millet bahçesinde büyük bir ilerleme kaydettiklerini belirten Bakan Kurum yakın bir tarihte parkı tamamlayacaklarını dile getirdi. Hürriyet Gazetesi yazarı Deniz Gürel'e açıklamalarda bulunan Bakan Kurum Ankara'da insanları AVM'lerden uzaklaştıracaklarını, bunun için de dolayısı ile parkların sayısın arttıracaklarını söyledi.

AKM Millet Bahçesi projesini yaza yetiştirmeyi planladıklarını belirten Bakan Kurum 3 ay içerisinde dev projeyi tamamlamak istediklerini dile getirdi.

RANT VERGİSİ İLE KAZANÇ SAĞLAYAN DEVLETE ÖDEME YAPACAK

Son dönemde belediyelerin sıklıkla tartışılan konuları arasında yer alan imar değişikliği konusunda da Bakan Kurum önemli açıklamalarda bulundu. Artık bakanlığın belediyelere müdahale etme yetkisi olduğunu dile getiren Bakan Kurum "İmar değişikliği noktasında ve yapı yüksekliği noktasında da imar planlarında etraftaki yükseklik neyse bu yüksekliği geçmeyecek şekilde belediyeler belirlemek zorunda.

Belirlemezse eğer, bakanlık bireysel belirme yetkisine sahip. Diğer taraftan emsal, imar artışlarıyla ilgili bunu da kökten kaldırdık. 1 emsalli bir yeri, 2-3 emsalli bir yere çıkartırsanız, oluşan değer farkının tamamını kamuya ödemek zorundasınız" dedi.

Bu noktada kentsel dönüşüm projelerine istisna hakkı tanıdıklarını belirten Bakan Kurum özetle son düzenlemeler kapsamında emsal değişikliği isteyen kişi için bu durumu avantaj olmaktan çıkardıklarını dile getirdi.

ANKAPARK NE OLACAK?

Melih Gökçek döneminde yapılan ve maliyeti ile büyük tartışmalara neden olan Ankapark hakkında da Bakan Kurum açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum projenin iyi niyetle yapılmış bir iş olduğunu belirterek dolayısıyla değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Pandemi döneminden de projenin olumsuz etkilendiğini belirten Bakan Kurum projeyi milli servet olarak değerlendirdi. Bu nedenle projenin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirten Bakan Kurum diğer işleri konuşmanın boş olduğunu söyledi.

Emlak365.com