Bakan Murat Kurum Açıkladı! Emlak Katılım Bankası Kentsel Dönüşüme Destek Olacak

Haber Global Kanalında, Candaş Tolga Işık tarafından sunulan "Az Önce Konuştum" programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı.
Bakan Murat Kurum Açıkladı! Emlak Katılım Bankası Kentsel Dönüşüme Destek Olacak

Haber Global Kanalında, Candaş Tolga Işık tarafından sunulan "Az Önce Konuştum" programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Çevre Bakanlığı'nın devam eden çalışmaları, yeni projeleri ve geçmiş dönem icraatlarına değinen Bakan Kurum, kentsel dönüşüm konusunda kapsamlı açıklamalarda bulundu.

ÇEVRE BAKANI MURAT KURUM'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum kentsel dönüşüm açıklamalarına Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremin ardından bölgede başlatılan çalışmalara değinerek başladı. Salgın süreci kısıtlamalara rapman TOKİ Başkanlığı Alt Yapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün sahada çalıştığıunı ifade etti. Bu çalışmaları tamamlanmasının ardından ise konutların tamamlandığını duyurdu.

Bu illerin ardından İstanbul hakkında açıklamalarda bulunan Murat Kurum, İstanbul'un depreme ne kadar hazır olduğuna dair soruya yanıt verdi. Depremle mücalenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu ve siyaset üstü bir konu olduğunu ifade eden Murat Kurum, İstanbul'a özel bilgiler verdi. İstanbul'da 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem beklendiğini ifade eden Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarının bu yönde devam ettiğini ifade etti.

İstanbul'da yaklaşık 5.9 milyon binanın olduğunu ve 1.5 milyonun riskli olduğunu ifade eden Bakan Kurum bu konutların da 300 binin acil öncelikli statüde olduğunu söyledi. 300 bin konutun acil dönüştürülmesi lazım diyen Murat Kurum 5 yıl içinde bu dönüşümü sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

EMLAK KATILIM'DAN DESTEK

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yeni dönemde Emlak Katılım Bankası'nın destek sağlayacağını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şu ifadeleri kullandı.

"4 farklı çözüm sunacağız. Emlak Katılım Bankası, kentsel dönüşüm sürecinin içerisinde olacak. Vatandaşlarımız Emlak Katılım Bankası'na giderek destek alabilir. Eğer bina dönüşüme tabi tutulacaksa, vatandaşımız da kentsel dönüşümde kredi istiyorsa söylenilen şartlarda bankalarımız buna destek olacak."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm kapsamında ayrıca banka kredilerine de değindi. kentsel dönüşümde bankaların verdiği kredilerde kazanç olmadığını ifade eden Bakan Kurum 200 bin liraya kadar kendim evimi yenilemek istiyorum diyenlere destek verildiğini söyledi. Kurum konuşmasının devamında ise "Kendim evimi yenilemek istiyorum diyenlere 1.5 katına kadar da inşaat fazlası yapanlara da KDV'yi yüzde 18'den yüzde 1'e düşürdük. Bu çok önemli bir düzenleme." dedi.