Bakan Murat Kurum Açıkladı! Kentsel Dönüşüme 16,5 Milyar TL Kaynak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli bir bilgilendirmede bulundu. Yıllar içerisindeki rakamları kamuoyu ile paylaşan Bakan Murat Kurum, depreme hazırlık anlamına gelen kentsel dönüşüm çalışmalarına ulaşılan noktayı ortaya koydu.
Bakan Murat Kurum Açıkladı! Kentsel Dönüşüme 16,5 Milyar TL Kaynak!

Türkiye'de son yıllarda kentsel dönüşüm çalışmaları alanında çok büyük gelişmeler kaydedildi. Hem çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de belediyeler tarafından yürütülen çalışmalarda riskli bulunan binaların yenilenmesi için hızlı bir şekilde hareket edilmeye başlandı. Özellikle deprem riski bulunan büyük şehirlerde kentsel dönüşüm çalışmalarından çok büyük ilerlemeler kaydedilmeye başlandı. Hatta bazı ilçe belediyeleri kentsel dönüşüm projeleri ile ilçelerine bambaşka bir görüntü kazandırıp her anlamda gelişimin önünü açabiliyorlar.

BAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları için 2012 yılının milat olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları 2012 yılında başlamıştır. Cumhurbaşkanımız bir kentsel dönüşüm seferberliğinin fitilini ateşleyerek 1,5 milyon konutun kentsel dönüşüm kapsamına alınmasını sağlamıştır.” dedi.

16,5 MİLYAR TL KAYNAK

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları için 16,5 Milyar TL gibi bir maliyetin karşılandığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımız 2012 yılında kentsel dönüşüm seferberliğini başlatırken 'bedeli ne olursa olsun' diyerek bu işe İstanbul'da bismillah denildi. Daha sonra bunu Türkiye'nin her yerine kentsel dönüşüm projesi ile kapsamlı bir hale getirdik. Kentsel dönüşüm için artık bir Türkiye tarzından bahsedebiliyoruz. Bizim kentsel dönüşüm için prensiplerimiz yerinde dönüşüm, gönüllü dönüşüm ve hızlı dönüşümdür.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin geçmişten bugüne kentsel dönüşümde karnesini de ortaya koyan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Türkiye'nin 81 ilinde 716 bin konut ve iş yeri riskli yapı olarak değerlendirip yeniliyoruz. Şu anda 59 ilde çalışmalarımız sürüyor. 600 bin bağımsız bölümün yer aldığı 273 riskli alanda hız kaybetmeden çalışmayı sürdürüyoruz. 33 ilde 163 kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanında çalışmalarımızı ilerletiyoruz. 81 il ve 922 ilçemizde risk taşıyan tüm binalarımız kentsel dönüşüm alanına alınarak yenilenecektir.” şeklinde konuştu.