Bakan Pekcan'dan Son Dakika Esnafa Kira Yardımı ve 1000 TL Pandemi Desteği Açıklaması!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan milyonlarca kişinin beklemiş olduğu kira yardımı ve 1000 TL pandemi desteği hakkında son dakika açıklamasında bulundu.
Bakan Pekcan'dan Son Dakika Esnafa Kira Yardımı ve 1000 TL Pandemi Desteği Açıklaması!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan milyonlarca kişinin beklemiş olduğu kira yardımı ve 1000 TL pandemi desteği hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Ticaret Bakanlığı tarafından alınmaya başlanan esnafa kira yardımı ve gelir kaybı desteği hakkında yapılan son dakika açıklaması haberimizde...

Milyonlarca kişinin başvuru yapmış olduğu kira desteği ve gelir kaybı yardımı başvuruları hakkında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan beklenen müjdeli haber geldi.



1000 TL PANDEMİ DESTEĞİ GELİR KAYBI VE KİRA YARDIMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Türker ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Ekonomi muhabirleri tarafından yöneltilen soruları da yanıtlayan Bakan Pekcan pandeminin ortaya çıktığı ilk günden bu yana devletin Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi ile hem esnafın hem de vatandaşların yanında olduğunu belirterek desteklerin devam ettiğini dile getirdi.



Esnafa kira desteği ve gelir kaybı yardımları hakkında da bilgi veren Bakan Pekcan "Söz konusu desteklere yönelik talepleri ve başvuruları 30 Aralık 2020 itibarıyla almaya başladık. Burada en çok etkilenen 133 iş kolunu tespit ettik, internet sitemizde yayımladık. Bunlarla ilgili faal olan ticari işletmelerde basit usulde vergiye tabi olanlardan, esnaf ve sanatkarlardan, vergi muafiyeti olan kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra eden esnaf ve sanatkarlarımızdan kimlerin yararlanabileceklerini ilan ettik.



11 Ocak Pazartesi akşamına kadar başvuru sürecini uzatmıştık, gerekirse yine uzatırız. Şu ana kadar 2 milyonun üzerinde başvuru var. Gelir kaybı desteğine 1 milyon 300 binin üzerinde, kira desteğine 754 bin civarında müracaat eden esnafımız var. Devletimiz her zaman olduğu gibi bu zor günlerde ticaret erbabımızın yanında olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir" diyerek ödemeleri Ocak ayı sonuna kadar yapacaklarını dile getirdi.





TİCARET BAKANLIĞI DESTEK ÖDEMELERİ İÇİN 5 MİLYAR LİRA BÜTÇE AYIRDI!



Ticaret Bakanlığının ödemeler için 5 milyar liralık bütçe ayırdığını belirten Bakan Pekcan başvuruların Hazine ve Maliye Bakanlığı ile mutabakat yürüttüklerini, kira desteği ödemelerinde kiracı ile kiraya verenin beyanlarının karşılaştırıldığını, uygun iş kollarına rakamların uyması halinde ödeme yapacaklarını duyurdu.



Emlak365.com