Bakan Selçuk Açıkladı; Devletten Prefabrik Ev Hibesi 30 Bin TL, Betonarme Konut Yapana 40 Bin Lira Hibe Para Yardımı Desteği Müjdesi Geldi!

Devletin barınma yardımları tüm hızı ile devam ederken konu hakkında yeni bir açıklama da Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı.
Bakan Selçuk Açıkladı; Devletten Prefabrik Ev Hibesi 30 Bin TL, Betonarme Konut Yapana 40 Bin Lira Hibe Para Yardımı Desteği Müjdesi Geldi!

Devletin barınma yardımları tüm hızı ile devam ederken konu hakkında yeni bir açıklama da Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı. Selçuk barınma yardımı desteği kapsamında devletin prefabrik ev yapana 30 bin lira, betonarme ev yardımı parası olarak ise 40 bin lira hibe ödemesi yapacağını duyurdu. İşte devletin hibe para desteği ile prefabrik ev almak ve betonarme ev yapmak isteyenler için başvuru şartları!

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2020 yılında ödenecek olan barınma yardımları hakkında resmi açıklamada bulundu.



Yapılan açıklama kapsamında ödenen prefabrik ev yardımı ve betonarme ev yardımı yapımı destek tutarları arttırıldı.



PREFABRİK EV YAPANLARA HİBE PARA DESTEĞİ! DEVLETİN PREFABRİK EV DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER, KİMLER PARA ALABİLİR?



Konu hakkında resmi açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık.



Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik" sözleri ile prefabrik ev yapımı devlet desteği tutarının 30 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.



Bakan Selçuk Açıkladı; Devletten Prefabrik Ev Hibesi 30 Bin TL, Betonarme Konut Yapana 40 Bin Lira Hibe Para Yardımı Desteği Müjdesi Geldi!Bakan Selçuk Açıkladı; Devletten Prefabrik Ev Hibesi 30 Bin TL, Betonarme Konut Yapana 40 Bin Lira Hibe Para Yardımı Desteği Müjdesi Geldi!



Prefabrik ev desteği başvuru şartları ise:



İhtiyaç sahibi olmak,



Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak,



Aynı adreste yaşayan kişilerin toplam gelirinden oluşan hane halkı gelirinin kişi başına 701,32 lira sınırını aşmaması,



Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olunması olarak sıralandı.



BETONARME EV YAPIM YARDIMI



Bir diğer barınma yardımı da betonarme ev yardımı olarak öne çıktı. Söz konusu yardım ödemesi için prefabrik ev yardımı ile aynı şartlar aranırken betonarme ev yardımı olarak yapılacak olan ödeme ise 40 bin lira olarak duyuruldu.



Söz konusu barınma yardımlardan yararlanmak için başvurular Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il / ilçe müdürlükleri ve SYDV üzerinden kabul edilmektedir.



Emlak365.com