Bakan Varank Açıkladı: Yerli Otomobil Fabrikası 18 Ayda Tamamlanacak, Filyos Vadisi Kalkınacak!

18 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Yerli Otomobil Fabrikası hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Varank Açıkladı: Yerli Otomobil Fabrikası 18 Ayda Tamamlanacak, Filyos Vadisi Kalkınacak!

18 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Yerli Otomobil Fabrikası hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank önemli açıklamalarda bulundu. Peki, yerli otomobil fabrikası nerede kurulacak, ne zaman bitecek, inşaatı kim yapıyor?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobil fabrikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



Bakan Varank Filyos Vadisi'ni de kalkındıracak olan projenin 18 ay içerisinde tamamlanacağını duyurdu.



YERLİ OTOMOBİL FABRİKASI NE ZAMAN BİTECEK?



Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer alan yerli otomobil projesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobil fabrikasının 18 ayda tamamlanacağı söyledi.



Hatırlanacağı üzere yerli otomobil fabrikasının temel atma töreni Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile düzenlenen özel bir etkinlik ile gerçekleştirilmişti.



İLK YERLİ OTOMOBİL 2022 YILINDA BANTTAN İNECEK!



Konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında Bakan Varank yerli otomobil fabrikasını 18 ayda tamamlamayı planladıklarını söylerken söz konusu proje tamamlandığı anda araç üretimi için çalışmaların başlayacağını, ilk yerli otomobilin ise 2022 yılında banttan ineceğini söyledi.



Projenin Filyos Vadisi için de büyük bir katkı sağlayacağını belirten Bakan Varank yerli otomobil fabrikasının 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını, tedarik zinciri içerisinde Filyos Vadisi'ne özel bir yatırım fırsatı sunacağını ve buranın da proje ile beraber gelişeceğini söyledi.



YERLİ OTOMOBİL FABRİKASI NEREDE?



Türkiye'de otomotiv sektörünün kalbinin attığı Bursa'nın Gemlik ilçesi seçilmiş, burada yer alan askeri arazi alanı projeye tahsis edilmişti.



Emlak365.com