Bakanlık 2021 Yılında Barınma Yardımı için Ödenecek Tutarları ve Başvuru Gelir Şartını Açıkladı

2021 yılında Aile Bakanlığı'ndan barınma yardımı almak için başvuruda bulunacak olan kişilerin sağlamaları gereken ilk koşul gelir şartı.
Bakanlık 2021 Yılında Barınma Yardımı için Ödenecek Tutarları ve Başvuru Gelir Şartını Açıkladı

2021 yılında Aile Bakanlığı'ndan barınma yardımı almak için başvuruda bulunacak olan kişilerin sağlamaları gereken ilk koşul gelir şartı. Başvuruların kabul edilmesi için aile tarafından sağlanması istenilen gelir şartına dair son açıklama ve 2021 yılı barınma yardımı ödemelerine ilişkin son rakamlar.

Aile Bakanlığı'nın ailelere sağladığı en yüksek tutarlı desteklerin başında barınma yardımı geliyor.



Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü aracılığıyla ödenen barınma yardımlarında vatandaşlara binlerce TL'lik ödeme yapılıyor. Barınma yardımı almak isteyen aileler için 2021 yılı destek tutarları ve 2021 yılı gelir şartı detayları ise açıklandı.



BAKANLIK BAŞVURU ŞARTLARINI GÜNCELLEDİ



Aile Bakanlığı'nın yardımlara dair detayları açıkladığı internet sayfasında güncelleme yapıldı. 2021 yılı destekleri kapsamında ödenecek rakamlara dair yapılan yenileme çalışma sonrası barınma yardımları için talep edilen gelir şartı yükselti.



Barınnma yardımı için talep edilen gelir şartı asgari ücret üzerinden hesaplanıyor. Brüt asgari ücretin yükselmesinin ardından gelir şartı tutarı da kişi başı 852 TL'ye yükseldi.



Bakanlık, barınma yardımları için başvuru yapılabilmesi için sağlanması gereken gelir şartı bilgilendirmesinde, "Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2021 yılı için 852,53 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma" açıklamasında bulundu.



2021 YILI DESTEK TUTARI BELLİ OLDU



2021 yılında ödenecek olan barınma yardımları için de rakamları açıklayan Aile Bakanlığı, 2020 yılında uygulanan ödemelerin devam edeceğini duyurdu.



Bu çerçevede bakanlıktan destek almak için başvuru yapan ve bu başvuruları kabul edilenlere; Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2021 yılı için 852,53 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aileev onarımlarında 20.000.-TL, prefabrik ev yapımlarında 30.000.-TL, betonarme ev yapımlarında 40.000 TL’ye kadar destek verilecek.



Emlak365.com