Bakanlık 81 İle Kira Yardımı Genelgesi Gönderdi! 22 İle Aylık 995 TL, 18 İle 810 TL Kira Desteği

Yükselen kiralık ev fiyatları kentsel dönüşümü de olumsuz etkilerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 rakamlarını açıkladı!
Bakanlık 81 İle Kira Yardımı Genelgesi Gönderdi! 22 İle Aylık 995 TL, 18 İle 810 TL Kira Desteği

Türkiye son dönemde baş döndürücü bir hızla yükselen kiralık ev fiyatları nedeni ile büyük bir barınma sorunu yaşarken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı büyük bir merakla beklenen kentsel dönüşüm kira yardımı rakamlarını açıkladı. En son 2019 senesinde kentsel dönüşüm kira yardımı zammı açıklanırken 2020 senesinde liste sabit tutulmuştu.

2021 senesi için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı listede sadece 2019 başlığını değiştirerek 2021 güncellemesi yaptı ve illere göre kentsel dönüşüm kira yardımı rakamlarını değiştirmeden teyit etti. Böylelikle 2021 senesi de pas geçilmiş oldu.

AYLIK 995 TL KİRA YARDIMI YAPILACAK OLAN İLLER HANGİLERİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2021 KAÇ TL OLDU?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 81 ilin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il / ilçe müdürlüklerine gönderilen genelge ile 2021 senesinde illere göre ödenecek olan kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları da belirlenmiş oldu. İlan edilen listeye göre 2021 senesi için en düşük kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 715 TL ve en yüksek kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı ise bin 150 TL seviyesine yükseltildi.

Bakanlık 81 İle Kira Yardımı Genelgesi Gönderdi! 22 İle Aylık 995 TL, 18 İle 810 TL Kira Desteği

Aydın,Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van illerinde yaşayan kişilere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından aylık 995 TL kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yapılacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 810 TL OLAN İLLER HANGİLERİ?

Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından o illerde uygulanan kira tutarlarının ortalaması üzerinden hesaplanan kentsel dönüşüm kira yardımı rakamlarına göre Amasya,Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt,Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce illerinde yaşayan kişilere ise aylık 810 TL kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yapılacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Kentsel dönüşüm kira desteği başvurusu riskli olarak tespit edilen yapılardaki konut ve işyerleri için, tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içinde riskli yapının bulunduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il / ilçe müdürlükleri üzerinden ya da belediyeler tarafından kabul edilmektedir.