Bakanlık Evsiz Kimseyi Bırakmayacak! Almak Yerine Yapana 70 Bin Lira Konut Yardımı

Aile Bakanlığı'nın 2022 barınma yardımları kapsamında 70 bin TL destek açıklandı. Bakanlık evini almak yerine yapmak isteyene 70.000 TL ödeyecek.
Bakanlık Evsiz Kimseyi Bırakmayacak! Almak Yerine Yapana 70 Bin Lira Konut Yardımı

Vatandaşların ev yapmak için arsası, yada eski evlerinin bulunduğu bir alan varsa bakanlık yeni ev desteği sağlıyor. Özel başvuru koşullarının sağlanması durumunda ailelere 70 bin TL barınma yardımı ile evini yapacak olan ailelere destek veriyor. Desteğin alınması için sadece ev alanı veya arsanın olması yeterli olmazken diğer gelir şartlarının sağlanması gerek. Bakanlık bu desteğini ihtiyaç sahibi aileler için hazırladı.

AİLE BAKANLIĞI'NDAN 70 BİN TL EV YAPIM DESTEĞİ

Aile Bakanlığı sadece vatandaşların aylık ihtiyaçlarını değil yaşamları boyunca ihtiyaç duydukları birçok alanda destek sağlar. Bakanlığın sadece barınma alanında 3 ayrı desteği olurken bu destekleri 2022 yılında arttı. Yeni ödeme planının açıklanmasının ardından ardından barınma alanında sunulan ev yapım desteği de belli oldu.

Bakanlık Evsiz Kimseyi Bırakmayacak! Almak Yerine Yapana 70 Bin Lira Konut Yardımı

2021 yılında ev yapımı için sağlanan destek 40.000 TL'den 70.000 TL'ye çıktı.

Peki, Aile Bakanlığı'ndan ev yapımı için destek almak isteyen vatandaşların ne yapmaları gerekiyor? Bakanlık hangi şartların sağlanması isterken başvurular nereye yapılıyor.

70.000 TL ALMAK İÇİN

Öncelikle ev yapım desteği vatandaşların daha güzel koşullarda yaşamlarına devam etmeleri için sağlanır. Bu çerçevede oturulmayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan aileler bu destek ödemelerinden faydalanır. 70.000 TL'lik destek betonarme ev desteği olarak sağlanır. Destekten faydalanmak için ise 3 temel şart bulunuyor.

Bakanlık Evsiz Kimseyi Bırakmayacak! Almak Yerine Yapana 70 Bin Lira Konut Yardımı

3 Temel Şartı Var

* Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az 2022 yılı için 1.417 TL olması gerekiyor.

* Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olunması isteniyor.

* Bakanlık ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna sahip olunması gerektiğini bildirdi.

DESTEK BAŞVURU İŞLEMLERİ

İlan edilen 3 temel koşulun sağlanması durumunda ise vatandaşlar destek başvurularını yapabilecekler. Destek başvuru ödemeleri için Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü birimlerine başvuru yapılabilir. Bunun dışında vatandaşlar kendi yaşadıkları bölgeye göre kaymakamlık binasına gidebilirler. Burada da Aile Bakanlığı birimi olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları var. Kısaca SYDV olarak bilinen bu birimlerden başvurular yapılabilir. Başvuru sonrası inceleme süreci başlayacak. İnceleme sonunda ise 70.000 TL alınabilecek.