Başbakan Ersin Tatar Duyurdu: 46 Yıldır Kapalı Olan Hayalet Şehir Maraş Açılıyor!

Hayalet Şehir olarak anılan Kapalı Maraş Bölgesi hakkında Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Ersin Tatar Duyurdu: 46 Yıldır Kapalı Olan Hayalet Şehir Maraş Açılıyor!

Hayalet Şehir olarak anılan Kapalı Maraş Bölgesi hakkında Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar önemli açıklamalarda bulundu. KKTC Başbakanı Tatar 46 yıldır kapalı tutulan ve bir dönemin en çok ziyaretçi alan gözde turizm bölgeleri arasında gösterilen Maraş'ın eski güzel günlerine döndürüleceğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Barış Harekatı sonrası alınan karar nedeni ile kapatılan ve 46 yıldır boş tutulması nedeni ile Hayaleş Şehir adı ile anılan Maraş Bölgesi hakkında KKTC Başbakanı Ersin Tatar yeni açıklamalarda bulundu.



46 YILLIK ESARET SON BULUYOR, KAPALI MARAŞ BÖLGESİ AÇILIYOR!



Konu hakkında açıklama yapan KTTC Başbakanı Ersin Tatar Maraş'ın çok kısa sürede açılması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirterek Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamalara da değindi.



Tatar BM tarafında yapılan "Maraş açılırsa eski sahiplerine iade edilmelidir" yönündeki açıklamasının sorulması üzerine bölgenin KKTC sınırları içerisinde yer aldığının unutulmaması gerektiğini belirterek KKTC yönetiminde bölgenin eski güzel günlerine döndüreleceğini söyledi.



KAPALI MARAŞ BÖLGESİ NEDİR?



Türkiye tarafından yapılan Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin aldığı karar kapsamında o dönem Akdeniz'in Las Vegas'ı olarak isimlendirilen Maraş Bölgesi hem yerleşime hem de iskana kapatılmış ve bölge güvenlik kordonu olarak kullanılmaya başlanmıştı.



1974 yılında düzenlenen ikinci barış harekatı kapsamında söz konusu bölge Kıbrıs sınırlarına dahil edilmiş, bu bölge içerisinde yer alan Gazimağusa alınan karar kapsamında Birleşmiş Milletler tarafından denetlenen ve Kıbrıs adasını ikiye ayıran "Yeşil Hat" tampon bölgesi olarak kullanılmaya başlanmıştı.



Giriş çıkışlara kapatılan ve 46 yıldır boş olan bölge bu nedenle hayalet şehir adı ile anılmaktadır.



Emlak365.com