Belediyelerden Satılık Yatırımlık Arsalar! Arsa Satış İhaleleri İlanları Resmi Gazete'de Yayınlandı

Türkiye'de belediyelerden taşınmaz satışlarına devam ediliyor. Farklı belediyelerden arsa satış ilanları Resmi Gazete'de yayınlanarak kamuoyuna duyuruldu.
Belediyelerden Satılık Yatırımlık Arsalar! Arsa Satış İhaleleri İlanları Resmi Gazete'de Yayınlandı

Türkiye'de arsa yatırımı yapmak isteyenler için bir alternatif de belediyelerden yapılan arsa satışları oluyor. Belediyeler kendi mülkiyetlerinde bulunan arsaları ihale yoluyla dönem dönem satışa çıkarıyorlar. Vatandaşlar da bu arsa satışlarını takip ederek uygun arsa yatırımları yapabiliyorlar. Bunun için de arsa satış ilanlarına olan ilgi çok büyük oluyor.

Resmi Gazete'nin 29 Eylül 2021 tarihli sayısında belediyelere ait 3 taşınmaz satışı ilanı yayınlandı. Bu ilanların ikisi İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanlığı'na birisi de Çorum Osmancık Belediye Başkanlığı'na ait. Bu ilanlarla beraber 3 adet arsanın satışı yapılacak. Detaylı bilgiler ise ilanlarla kamuoyuna duyuruldu.

ÇORUM OSMANCIK BELEDİYESİ ARSA SATIŞ İLANI

Çorum ili Osmancık Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan arsa satış ilanına göre ilçede Yaşilçatma Mahallesi'nde bulunan 2.623 metrekarelik arsa satışa çıkarıldı. Ticaret ve konut alanı imarı olan arsa için 3 Milyon 935 Bin TL muhammen bedel belirlendi. İhaleye katılmak isteyenlerin ödemeleri gereken geçici teminat bedeli ise 118.100 TL olarak açıklandı.

Çorum Osmancık Belediyesi tarafından satışa çıkarılan arsa için 21 Ekim 2021 tarihinde ihale gerçekleştirilecek. Kapalı teklif usulü ile yapılacak olan ihale ile arsa satışı tamamlanacak. Bu arsa satışının 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17-4/p maddesi gereği KDV'den muaf olacağı bildirildi.

İSTANBUL ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ ARSA SATIŞ İLANI

İstanbul Çekmeköy Belediyesi Başkanlığı tarafından iki adet arsa satış ilanı yayınlandı. Bu ilanlara göre Ömerli Mahallesi'nde bulunan 1986 metrekarelik bir adet arsa ile yine Ömerli Mahallesi'nde bulunan 5.063 metrekarelik arsa satışa çıkarıldı. Bu arsaların ilki için 4 Milyon 468 Bin TL muhammen bedel belirlenirken ikinci arsanın muhammen bedeli ise 6 Milyon 329 Bin TL olarak açıklandı.

Çekmeköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre arsa satış ihaleleri kapalı teklif usulüne göre yapılacak. İhaleler 14 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Öte yandan satışa çıkarılan 1.986 metrekarelik arsanın ticaret alanı, 5.063 metrekarelik arsanın konut alanı imarına sahip olduğu bildirildi.