Belediyeye Ait Pazar Yerleri Kura ile Kiralanacak

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi Belediyesi bir duyuru ile mülkiyeti kendisine ait olan Dereağzı Mahallesi, 7001 Sokak üzerinde bulunan pazar yerlerini kiralayacağını duyurdu.
Belediyeye Ait Pazar Yerleri Kura ile Kiralanacak

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi Belediyesi bir duyuru ile mülkiyeti kendisine ait olan Dereağzı Mahallesi, 7001 Sokak üzerinde bulunan pazar yerlerini kiralayacağını duyurdu.

Bölgede yaz aylarında Haziran Eylül döneminde kurulan 110 pazar yei için ihale düzenleyecek olan belediye başkanlığı kiralama detaylarını da açıkladı. Buna göre pazar yerleri 3 er metrelik 20 adet Üretici, 6 şar metrelik 40 adet Tekstil-Züccaciye ve 50 adet Gıda (Sebze-Meyve) satış tezgâhı şeklinde kiralanacak.

BELEDİYEDEN PAZAR YERİ KİRALAMA DUYURUSU

Marmaraereğlisi Belediyesi pazar yeri kiralama duyurusunda, sürecin nasıl gerçekleşeceğini ilan etti. Belediye başkanlığı 12.07.2012 tarih ve 28351 sayılı resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe giren Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre kura ile hak sahipleri belirlenecek. Pazar yerlerinin kiralanması için talepte bulunacak olan vatandaşlar 19 Mart tarihine kadar başvurularını yapacaklar. Başvuru işlemlerine ilişkin şartları da açıklayan belediye başkanlığı şu maddeleri yayımladı.

Başvuru Şartları Pazarcılar için;

Sebze veya meyve ya da belediyece izin verilen diğer gıda veya ihtiyaç maddelerinin satışı ile iştigal etmek. (Değişik:RG-11/3/2017-30004) İlgili meslek odasına kayıtlı olmak. Vergi mükellefi olmak. Başvuru tarihinden önceki bir yıl içinde belediyece hakkında tahsis iptali/kira sözleşmesinin feshi kararı verilmemiş olmak. İlgili mevzuatla aranılan diğer şartlara sahip olmak.

Başvuru Şartları Üreticiler için;

Üretici olarak belediyenin pazar yerini kiralayacak olanlarda aranan şartlar arasında, "Sebze veya meyve üreticisi olmak. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde tutulan ilgili sistemlere kayıtlı olmak." maddeleri bulunuyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından kiralanacak olan pazar yerleri için başvuru işlemleri "Başvuru dilekçesi (Zabıta Müdürlüğünden temin edilecektir.), Nüfus cüzdanı fotokopisi, İkametgâh Belgesi, 3 adet vesikalık fotoğraf, Sabıka kaydı belgesi, Pazarcılar için İlgili Meslek odasından alınacak faaliyet belgesi Pazarcılar için Vergi Levhası fotokopisi Üreticiler için Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlı olduğunu gösterir belge." evraklarıyla birlikte belediyeye yapılacak.