Bina Mantolama Fiyatları Daire Başı Ücretleri! 2020 Kış Öncesi Son Fiyat Listesi

Kış ayları gelmeden bina mantolama işlemi yaptırmak isteyen binalar için fiyatların ne tutarda olduğuna dair bir araştırma gerçekleştirdik.
Bina Mantolama Fiyatları Daire Başı Ücretleri! 2020 Kış Öncesi Son Fiyat Listesi

Kış ayları gelmeden bina mantolama işlemi yaptırmak isteyen binalar için fiyatların ne tutarda olduğuna dair bir araştırma gerçekleştirdik. Ortalama 15 daire bulunan bir binada mantolama fiyatlarının ne tutarda olacağını, daire başı ne kadar ücret düşeceğini kalem kalem hesapladık.

Dış cephe mantolama fiyatları çok çeşitli etmenlere bağlı olarak değişir. Bu fiyatlar belirlenirken kullanılacak ürün, işçilik ücretleri, mantolama yapılacka olan dönem ve binanın büyüklüğü gibi etmenler belirleyici olur.



BİNA MANTOLOMA ÜCRETLERİ



Bilindiği üzere enerji kimlik belgesi uygulaması ile eski yeni binalarda enerji kimlik belgesi alınması zorunlu oldu.



Bu kapsamda binasını mantolama yapmak isteyenler bu işlemleri öne çekmeye başladılar. Pandemi sürecinin ardından normal yaşama dönülmesinin ardından vatandaşlar bu alanda araştırmalara başladılar. Bu araştırmalar havaların soğumaya başlaması ile birlikte daha da arttı.



Mantolama Yaparken Dikkat Edilecekler



Binasına mantolama yapacak olan ev sahiplerinin dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunuyor. Fiyatları doğrudan etkileyen bu hususları ve mantolama işlemleri için önemine ilişkin detayları sizlere aktarıyoruz. İşte o hususlar.



* Malzeme kalitesi: Kullanılacak malzemenin TSE, CE, ETAG belgelerine sahip olması gerekir.



* İşçilik kalitesi: Firmaların fiyat belirleme sürecinde üzerinde durdukları konuların biri de işçilik ücretleri. Mantolama için işçilik kalitesi çok önemlidir.



* Dekoratif unsurlar: Kat silmesi, söve, fuga, köşe taşı gibi akrilik esaslı ve binaya estetik bir görüntü katan malzemelerin kullanımı da ek bir maliyet demek.



2020 FİYATLARI MANTOLAMA NE KADAR?



Bina mantolama fiyatlarında çok fazla değişken olması ortalama bir fiyat belirlenmesini zorlaştırıyor. Binanın ön cephe, arka cephe yükseklikleri, girinti çıkıntı oranlarının fazla olması, demir parmalıklar olması, binanın yüksekliği, binanın genişliği, fiyatların belirlenmesinde doğrudan etkilidir.



Hesaplama Yapmak için;



Binanın yüzeysel metrekaresi üzerinden mantolama ücreti belirlemek mümkün. Hesaplama oranları ise şu şekilde;



Ancak genel olarak fiyatlar Strafor (EPS ) mantolama için metrekaresi 75 TL, 85 TL arasında değişir. Taşyünü Mantolama için ise metrekare fiyatları 95 metrekare ile 125 metrekare arasında belirleniyor.



Emlak365.com