Bir Ek Vergi Önerisi Daha! 1999 Öncesi Yapılardan Daha Fazla Emlak Vergisi Alınsın

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu tarafından oluşturulan yeni bir öneri ile eski binalardan daha fazla vergi alınması talep edilecek. Bu yapılardan alınacak fazla verginin ise kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılması talep edildi.
Bir Ek Vergi Önerisi Daha! 1999 Öncesi Yapılardan Daha Fazla Emlak Vergisi Alınsın

Emlak vergisi ücretleri için yeni bir öneri gündeme geldi. Meclis Deprem Araştırma Komisyonundan çıkan öneride eski yapılardan daha fazla emlak vergisi alınması öngörülüyor. Fazla vergi ile oluşturulacak ek bütçenin ise şehirleşme çalışmalarında kullanılması talep ediliyor.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ İÇİN CEP YAKACAK ÖNERİ

Emlak vergisi ödemelerine dair gündeme gelen yeni düzenlemeye dair açıklama Meclis Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu tarafından yapıldı.

Uncuoğlu yapmış olduğu konuşmasında, deprem yönetmeliğinin uygulamaya girdiği 1999 yılı öncesinde inşa edilmiş tüm binalardaki konutlardan daha yüksek tutarda emlak vergisi alınmasını istedi. Bu yapıların yük ve risk oluşturduğunu söyleyen Uncuoğlu konuşmasında alınacak ek verginin detaylarına da değindi.

Uncuoğlu konuşmasında “Otoparkı olmayan, eski yönetmeliklere tabi, asansörü bulunmayan, yeşil alanları, donatıları olmayan ve altında ticari faaliyetlerin de sürdürüldüğü binalar var. Deprem riski taşıyan yapılar, belediyelerimize, şehirlere yük ve risk oluşturuyor. Kademeli şekilde belediyelerimizin bunlardan daha fazla emlak vergisi almalarını ve bu bütçeyi de kentsel dönüşümde kullanmalarını önereceğiz” dedi.

'VERGİYİ ARTIRMAK VATANDAŞI İSYAN ETTİRİR'

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu tarafından gündeme getirilen bu öneriye ise İYİ Parti'den tepki geldi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu açıklanan öneriye karşı çıkarak "Zaten çok çarpık bir emlak vergisi düzenlemesi var. Aynı sokağın iki tarafı farklı, vatandaş sıkıntıda. Vergiyi artırmak vatandaşı isyan ettirir” ifadelerini kullandı.