Bodrum'a Doğalgaz Müjdesi Verildi! Ne Zaman Kullanılmaya Başlanacak?

Uzun yıllardır doğalgazın gelmesinin beklendiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde umulan müjdeli haber verildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bir açıklama yaparak Bodrum'un doğalgaza kavuşacağını duyurdu.
Bodrum'a Doğalgaz Müjdesi Verildi! Ne Zaman Kullanılmaya Başlanacak?

Türkiye'nin en önemli tatil merkezlerinden birisi olan Muğla'nın Bodrum ilçesi uzun yıllardır doğalgazın ilçeye gelerek kullanıma sunulmasını bekliyordu. Bu konuda önemli bir gelişme yaşandı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bir açıklamada bulundu ve ilçeye doğalgaz geleceğini duyurdu.

BODRUM'A DOĞALGAZ MÜJDESİ

Bodrum halkının uzun yıllardır talep ettikleri doğalgaz nihayetinde geliyor. Bodrum belediyesi son dönemlerde doğalgazın ilçeye gelebilmesi için önemli hazırlıklarda bulunuyordu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile de görüşmeler sürdürülüyordu. Yapılan tüm bu çalışmaların neticesinde Bodrum'a doğalgaz gelmesi için mühim bir adımın atılmak üzere olunduğu açıklandı.

Bodrum'un hem mevsimsel hem de kalıcı nüfusunun oldukça yüksek olduğunu söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Doğalgaz, Bodrum'un en tabii ihtiyacı haline geldi. Artan nüfus sonucunda özellikle kış aylarında ısınmak için elektrik kullanılınca ciddi bir elektrik sarfiyatı yaşandı. Bu sarfiyat neticesinde bir süre enerji krizi meydana geldi. Bu krize çözüm olacak çalışmaları yapıyorduk ama buna hız vermek durumunda kaldık. Neticesinde işletmelerimizin ve konutlarımızın hem ekonomik hem de temiz enerjiye ulaşımlarını sağlayacak doğalgaz hizmetini devreye sokmak için önem bir aşama kaydettik.” dedi.

Türkiye'nin en revaçta turizm merkezi olan Bodrum'da doğalgazın olmayışının turistlerce de sıkça eleştirildiğini söyleyen Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bodrum bir Uluslararası yerleşim yeri. Burada yaz aylarında büyük bir nüfus meydana geliyor. Ancak kış aylarında bu nüfus dağılıyor. Kış turizmini geliştirecek imkanlar olamayabiliyordu. Ancak doğalgazın gelişi ile kış turizmine yönelik hamlelerin de olacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

BODRUM'DA DOĞALGAZ NE ZAMAN KULLANILMAYA BAŞLANACAK?

Bodrum'da vatandaşların doğalgaz kullanımına ne zaman başlayabileceklerine dair de değerlendirme yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Vatandaşlar elbette merak ediyorlar. Doğalgaz için planlamamız yapıldı. Gerekli altyapı çalışmalarının hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Ardından da doğalgaz kullanımına başlayacağız. Bu konuda böyle bir büyük yatırım için hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.