Boğaziçi Üniversitesi'nden İnşa Edilecek Yeni Lojmanlar İçin Mülkiyet Açıklaması Yapıldı

Boğaiçi Üniversitesi'nin yapacağını duyurduğu yeni lojmanlar hakkında ortaya atılan iddialara Boğaziçi Üniversitesi bir açıklama yaparak yanıt verdi. Yeni lojmanların hem arazisinin hem de binalarının Boğaziçi Üniversitesi'ne ait olacağı duyuruldu.
Boğaziçi Üniversitesi'nden İnşa Edilecek Yeni Lojmanlar İçin Mülkiyet Açıklaması Yapıldı

Boğaziçi Üniversitesi yeni lojman inşaatına dair ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Mevcut lojmanlar için bağımsız bir denetleme kuruluşunun 2012'de depreme dayanıksız raporu verdiği ve o günden itibaren herhangi bir adım atılmadığı belirtildi.

İDDİALARA YANIT VERİLDİ

Depreme dayanıksız binaların Boğaziçi Üniversitesi personellerinin ve ailelerinin hayatlarını tehlikeye attığı vurgulanan açıklamada, “Riskli yapı raporu ve lojmanların mevcut fiziki yapılarına bakıldığında bu lojmanların çoktan vadesini doldurmuş olduğu net bir şekilde görülmektedir. Bu nedenle lojmanların vakit kaybetmeden tahliye edilip yerine depreme dayılı yeni ve modern lojmanların inşa edilmesi oldukça hayatidir. Boğaziçi Üniversitesi'nin girişimleri ile 27 Mart 2021 tarihinde Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum ile İstanbul valisi Ali Yerlikaya Uçaksavar lojmanlarını ziyaret etmiş ve incelemelerde bulunmuştur.” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin yaptığı açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı:

“Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yerinde incelediği lojmanların yeniden yapımının aciliyetini görmüş ve her türlü desteği vereceğini ifade etmiştir. Deprem riski yüksek olan bu binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılması için prensipte mutabık kalınmıştır. Konu üniversitenin yönetim kurulunda görüşüldükten sonra karara bağlanacaktır. Üniversite içerisinden sürecin planlanması ve yönetilmesi için bir komisyon kurulacaktır. Ayrıca üniversitemizin mevcut lojman envanteri personelimizin ihtiyaçlarına cevap verememektedir. Kapasite artışı da elzem bir konu haline gelmiştir.”

Lojmanların yeniden inşasına dair bilgi veren Boğaziçi Üniversitesi açıklamasında, “Yeni inşa sürecinde mevcut lojmanların kapasitesinin imar planına, fiziki ve estetik beklentilere uygun bir şekilde arttırılması öncelikli hedeflerden birisi haline gelmiştir. Tüm bu işler Boğaziçi Üniversitesi'nin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'nın aktif görev alması ile ilerlemektedir. Bakanlık yetkilileri ile de projelendirme çalışmalarına dair görüşmeler sürmektedir.” ifadelerine yer verildi.

LOJMANLARIN MÜLKİYETİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NE AİT OLACAK

Yeni lojmanlar hakkında detaylı bilgiler de veren Boğaziçi Üniversitesi'nden, “Depreme dayanıklı, modern ve yeni lojmanların hem arazi açısından hem de bina bakımından tüm mülkiyet hakları Boğaziçi Üniversitesi'ne ait olacaktır. Bu mülkiyet haklarının bir başka kuruma veya kişiye devredilmesi mümkün değildir. Bu projede amaç çalışma arkadaşlarımızın daha sağlam, daha modern, daha konforlu lojmanlarda yaşayabilmelerini sağlayabilmektir.” ifadeleri kullanıldı.

Emlak365.com