Böke'nin Mega Yandaş ve Kamulaştırma Çıkışına Cevap TÜSİAD'dan Geldi: Mülkiyet Hakkı İhlalidir!

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke tarafından Türkiye'nin Yap İşlet Devret Modeli ile yapılan projelerini inşa eden inşaat şirketlerine iktidara geldikleri anda el koyacaklarını açıklayarak büyük bir çıkışa imza atmıştı.
Böke'nin Mega Yandaş ve Kamulaştırma Çıkışına Cevap TÜSİAD'dan Geldi: Mülkiyet Hakkı İhlalidir!

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke tarafından Türkiye'nin Yap İşlet Devret Modeli ile yapılan projelerini inşa eden inşaat şirketlerine iktidara geldikleri anda el koyacaklarını açıklayarak büyük bir çıkışa imza atmıştı. Toplumdan farklı tepkiler alan açıklamanın ardından iş dünyasından ilk yanıt TÜİSAD tarafından verildi.

Hem toplumda hem de iş dünyasında farklı tepkilere neden olan açıklamalara imza atan Selin Sayek Böke'ye iş dünyasından ilk yanıt TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski tarafından verildi.



TÜSİAD AÇIKLAMALARI ELEŞTİRDİ: MÜLKİYET HAKKI İHLALİ ANLAMINA GELİR!



Korana virüsün ekonomiye olan etkilerinin konuşulduğu "Salgın Döneminde Dünya Ekonomisi ve Türkiye'nin Makroekonomik Dengeleri" isimli özel bir seminer etkinliği düzenleyecen Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ekonominin yanı sıra gündemi de değerlendirdi.



Seminerde son dönemde gündemde olan kamulaştırma tartışmalarına iş dünyasından ilk yanıtı TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski verdi. Kaslowski CHP'nin iktidara geldiği halde bazı şirketlere el konulacağı yönündeki açıklamaları eleştirerek "Son zamanlarda maalesef mülkiyet haklarını ihlal edecek türde bazı açıklamaların farklı siyasi partilerce dile getirildiğine şahit oluyoruz.



Türkiye hür teşebbüs ve mülkiyet haklarının garanti altında olduğu bir ülkedir. Herhangi bir özel şirketin mülkiyet haklarını çiğneyecek bir şekilde kamulaştırılması asla söz konusu olmamalıdır. Haksızlıklarla mücadele edilmek isteniliyorsa izlenecek yol hukuk kuralları içerisinde olmalıdır" sözleri ile açıklamanın mülkiyet hakkı ihlali anlamına geldiğini söyledi.



CHP GENEL SEKRETERİ SELİN SAYEK BÖKE NE DEMİŞTİ?



Hatırlanacağı üzere özel bir televizyon kanalının canlı yayın programına katılan Böke mega projeleri yapan inşaat şirketlerini "yandaş müteahhitler" olarak isimlendirmiş ve iktidara gelmeleri durumunda bu 5 şirkete hiçbir şekilde müzakere dahi etmeden el koyarak kamulaştıracaklarını söylemişti.



Emlak365.com