Bu İlçelerde Evi Olanlara Piyango Vurdu! Konut Amortisman Süresi En Kısa Olan İl ve İlçeler Hangileri?

Ev sahibi olmak isteyen, konut yatırımı yapmak isteyen kişiler için büyük öneme sahip olan amortisman süresi hakkında son veriler açıklandı.
Bu İlçelerde Evi Olanlara Piyango Vurdu! Konut Amortisman Süresi En Kısa Olan İl ve  İlçeler Hangileri?

Ev sahibi olmak isteyen, konut yatırımı yapmak isteyen kişiler için büyük öneme sahip olan amortisman süresi hakkında son veriler açıklandı. Konut amortisman süresi en kısa olan ve konut yatırımı yapmak isteyen kişilerin ilk tercih etmesi gereken ilçeler hangileri?

Türkiye'de konut yatırımı yapmak isteyen kişilerin en çok dikkate almaları gereken veri olarak öne çıkan amortisman süresi konusunda son veriler açıklandı.



TÜRKİYE'DE KONUT YATIRIMI YAPANLARIN EN ÇOK KAZANDIKLARI, AMORTİSMAN SÜRESİ EN KISA OLAN İL HANGİSİ?



Açıklanan son verilere göre Türkiye'de amortisman süresi en kısa olan ilimiz Edirne oldu. Edirne'de amortisman süresi 16 sene olarak belirlendi. Son dönemde konut satış rakamlarının patlama yaşadığı İstanbul'da konut amortisman süresi ise 20 sene olarak belirlendi. İlçelere göre ise konut fiyatları incelendiğinde İstanbul'un popüler olan ilçelerinde amortisman süresi 13 yıla kadar düştü.



İstanbul Beykoz'da konut amortisman süresi 30 seneye çıkarken, İstanbul'da konut yatırımı yapanların en kazançlı oldukları ilçeler Esenyurt, Beyoğlu ve Küçükçekmece ilçesi olarak açıklanırken amortisman süresi ise 13-14 sene olarak belirlendi. Ankara'da da konut fiyatları yükselirken amortisman süresi ise 25 sene olarak hesaplandı.



Diğer illerde ise amortisman süresi şu şekilde sıralandı;



Muğla amortismon süresi 18 sene



Mersin, Hatay, Aydın amortismon süresi 19 sene



Tekirdağ, İzmir, Bursa amortismon süresi 20 sene



Yalova amortismon süresi 21 sene



Gaziantep amortismon süresi 22 sene





AMORTİSMAN SÜRESİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?



Konutta amortisman süresi hem ev sahibi olmak hem de konut yatırımı yapmak için ev satın almak isteyen kişiler tarafından büyük bir öneme sahiptir. Amortisman süresi hesaplama işlemi son derece basittir. Konut amortismanı konutun kendisini kira geliri ile geri ödeyeceği tarihtir. Örnek hesaplama yapmak gerekirse satın alacağınız konutun değeri 200 bin lira ve bu konutu kiraya vermeniz halinde alacağınız kira geliri bin lira ise bu konutun kira amortisman süresi:



Konutun Değeri Olan 200 Bin TL / Aylık Kira Tutarı Bin TL = 200 Ay



200 Ay / 12 Ay = 16.67 Yani 17 Yıl



Bir konutun başarılı bir yatırım olması için amortisman süresinin 16 yıl ve daha altında olması tavsiye edilmektedir.



Emlak365.com