Bu Şehirlerde Arsa ve Arazi Yatırımı Yapanlara Pandemi Piyangosu Vurdu, Tapular Altın Oldu!

Koronavirüs salgını ekonomik olarak büyük bir dalgalanmaya neden olurken insanların konut ve gayrimenkul tercihlerini de büyük oranda değiştirdi. Yaşanan değişimler bazı bölgelerde arsa ve konut fiyatlarına rekor zam gelmesine neden oldu. İşte pandemi piyangosunun vurduğu o yerler!
Bu Şehirlerde Arsa ve Arazi Yatırımı Yapanlara Pandemi Piyangosu Vurdu, Tapular Altın Oldu!

Pandemi döneminde konut fiyatları rekor üzerine rekor kırarken özellikle de uzaktan eğitim ve evden çalışma sistemine geçiş yapılması ve bazı sektörlerde evden çalışmanın kalıcı olacağı beklentisi gayrimenkul sektöründe büyük değişimlere neden oldu.

Eskiden şehir merkezine yakın küçük evler tercih edilirken zorunlu karantina uygulamaları ile şehirden kaçış başlamış, merkezden uzak bahçeli ve müstakil evlere olan ilgi artmış, bu tip evlere uygun arsa ve arazi talepleri de rekor kırmıştı.

ARSA VE ARAZİ FİYATLARI EN FAZLA HANGİ İLLERDE YÜKSELDİ, EMLAK VE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE EN DEĞERLENEN BÖLGELER HANGİLERİ?

Ülke genelinde son 1 senede pandemi nedeni ile emlak ve konut sektöründe dalgalanmalar yaşanırken konut, arsa ve arazi fiyatları da bu dalgalanmalardan etkilendi. Türkiye genelinde konut imarlı arsaların metrekare satış fiyatı 701 liraya yükselirken bu arsaların fiyatında yüzde 37 oranında artış yaşandı.

Tarla, bağ ve bahçelerin yer aldığı arazi fiyatları ise son 1 senede yüzde 24 oranında değer kazanarak 51 liraya yükseldi. İllere göre bakıldığında ise arsa fiyatlarının en fazla değer kazandığı il Türkiye'nin tatil cenneti olan Antalya oldu. Antalya'da konut imarlı arsaların satış fiyatı metrekare başına 796 liraya yükselirken yıllık bazda yaşanan değer artışı yüzde 59 oldu.

Antalya'da arazi metrekare fiyatı 65 liraya çıkarken yıllık bazda yaşanan yükseliş yüzde 35 olarak kayıtlara geçti. Arsa fiyatları metrekare başına Muğla'da yüzde 53 değer kazanarak 886 liraya, Aydın'da yüzde 49 oranında değer kazanarak 757 liraya, Çanakkale'de yüzde 40 oranında değer artışı ile 793 liraya ve Balıkesir'de yüzde 39 değer artışı ile 793 liraya yükseldi.

Ankara'da arsa fiyatları yıllık bazda metrekare başına 35 oranında değer kazanarak 414 liraya yükselirken İzmir'de ise yüzde 29 oranında değer kazanarak bin 53 liraya yükseldi. İstanbul'da ise arsa fiyatı metrekaresi yüzde 19 ile sınırlı kaldı ve bin 572 liraya ulaştı.