Çeşme Belediyesi Alaçatı'da Konut İmarlı 3 Arsayı İhaleyle Satışa Çıkardı!

İzmir ili Çeşme Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan ihale ilanına göre belediye mülkiyetinde olan 3 adet konut imarlı arsa satışa çıkarıldı.
Çeşme Belediyesi Alaçatı'da Konut İmarlı 3 Arsayı İhaleyle Satışa Çıkardı!

Türkiye'de belediyelerin mülkiyetinde bulunan taşınmazların satışları aralıklarla devam ediliyor. Bu taşınmazlar için belediyeler resmi ilan yayınlıyorlar. İlanlarda belirlenen esaslara bağlı olarak da ihaleler yapılıyor ve taşınmazların yeni sahipleri belirleniyor.

ÇEŞME BELEDİYESİ ARSA SATIŞ İLANI

Türkiye'nin en gözde tatil merkezlerinden olan Çeşme'de Çeşme Belediyesi tarafından konut imarlı 3 adet arsanın satışa çıkarıldığına dair resmi ilan yayınlandı. Çeşme'de konut inşa edecek alan sayısının azlığı gayrimenkul sektörünün sürekli tartışma konusu olurken yayınlanan bu ilan sektörde büyük bir heyecan yarattı.

Yeni konut inşasına oldukça uygun olan bu arsaların çok büyük bir ilgi görmesi bekleniyor. Arsa ihalelerini kazanan gerçek veya tüzel kişilerin hemen projelendirme çalışmalarına başladıktan sonra konut inşaatları konusunda faaliyete geçmeleri bekleniyor.

ARSALAR ALAÇATI'DA BULUNUYOR

Çeşme'de konut inşasına uygun olan ve Çeşme Belediyesi tarafından satışa çıkarılan arsalara dair detaylı bilgilendirme de yapıldı. Buna göre 3 arsanın tamamı Alaçatı mevkiinde bulunuyor. Çeşme'nin en gözde kısmında yer alan bu arsaların büyüklüklerinin 538 metrekare, 541 metrekare ve 541 metrekare oldukları bildirildi.

Satışa çıkarılan arsaların yan yana bulundukları bildirildi. Aynı ada içerisinde bulunan arsaların sıralı parsel numaralarına sahip oldukları görüldü. Bu üç arsayı aynı kişinin satın alması durumöunda küçük çaplı bir konut projesi gerçekleştirilebilecek.

MUHAMMEN BEDELLER BELİRLENDİ

Çeşme Belediyesi satışa çıkarılan arsalar için muhammen bedel belirleme çalışmasını da tamamladı. Buna göre 538 metrekarelik arsa için 4 milyon 35 bin lira ve 541 metrekarelik arsalar için de arsa başı 4 milyon 57 bin 500 lira muhammen bedel belirlendi.

Arsa satış ihalesine katılmak isteyen gereç ve tüzel kişi katılımcıların ihale öncesinde ödemeleri gereken geçici teminat bedelinin ise 538 metrekarelik arsa için 121.050 TL, 541 metrekarelik arsalar için ise arsa başı 121.725 TL olduğu bildirildi.

Çeşme Belediyesi Alaçatı'da Konut İmarlı 3 Arsayı İhaleyle Satışa Çıkardı!

İHALE NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Çeşme Belediyesi tarafından satışa çıkarılan arsalar için 16 Ağustos 2021 saat 14:00'da ihale yapılacak. İhale yeri olarak ise çeşme Belediyesi Meclis Salonu açıklandı. İhale oluşturulacak ihale komisyonu tarafından yapılacak. İhaleye katılacak olan gerçek veya tüzel kişi katılımcılar tekliflerini kapalı teklif usulü ile verecekler.