Çeşmeli - Kızkalesi Otoyolu İhalesi YİD Modeli İle Yapılacak!

Türkiye'nin önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Çeşmeli - Erdemli - Silifke - Taşucu Otoyolu Projesi kapsamında yer alan Çeşmeli - Kızkalesi Otoyolu bölümü için ihale ilanı yayımlandı. Yap İşlet Devret YİD modeli ile yapılacak olan projenin ihale detayları bugün yayımlanan Resmi Gazete ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ilan edildi.
Çeşmeli - Kızkalesi Otoyolu İhalesi YİD Modeli İle Yapılacak!

Çeşmeli - Erdemli - Silifke - Taşucu Otoyolu Projesinin Çeşmeli - Kızkalesi Otoyolu kesimi için ihale ilanı 7 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak ilan edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ihale duyurusunda projenin Yap İşlet Devret modeli ile yapılacağı ilan edildi.

ÇEŞMELİ - KIZKALESİ OTOYOLU İHALESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 7 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete ile "Çeşmeli - Erdemli - Silifke - Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli - Kızkalesi Otoyolu kesimi yap işlet devret modeli ile ihale edilecektir" başlığı ile yayımlanan duyuruda merakla beklenen projenin yap işlet YİD modeli ile yapılacağı ilan edildi.

İhale dosyası satış bedeli 50 bin lira olarak belirlenirken geçici teminat tutarı ise 25 milyon TL olarak ilan edildi. Çeşmeli - Erdemli - Silifke - Taşucu Otoyolu Projesi kapsamında yer alan Çeşmeli - Kızkalesi Otoyolu kesimi için ihale 17 Temmuz 2021 tarihinde saat 10:30 itibari ile düzenlenecek.

Çeşmeli - Kızkalesi Otoyolu İhalesi YİD Modeli İle Yapılacak!

İhale 13 Temmuz günü saat 10:30 itibari ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Ankara adresinde yer alan toplantı salonunda görevlendirme komisyonunca kapalı teklif alma usulüne göre gerçekleştirilecek. İhale söz konusu kesimin finansmanı, projelendirilmesi, yapımı, işletilmesi, işletme süresince her türlü bakımı, onarımı ve sözleşme süresi sonunda Otoyolun her türlü borç ve taahhütlerden ari, bakımlı, çalışır, kullanılabilir durumnda idareye devredilmesini içerecek.