Çevre Bakanı Açıkladı: O Tarihte Su Savaşları Başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son dönemde giderek artan iklim değişikliği hakkında önemli açıklamalarda bulunurken ortaya çıkan olumsuz durumları azaltmak adına adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortak çalıştıklarını belirten Bakan Kurum kuraklığın su savaşlarına neden olacağını söyledi.
Çevre Bakanı Açıkladı: O Tarihte Su Savaşları Başlayacak!

Son 2 senedir pandemi ile mücadele eden dünyada salgın hastalıkların yanı sıra iklim değişikliği de büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Son olarak İzmir'de ortaya çıkan anormal hava değişimi ile sıcaklık 38 dereceden bir anda 19 dereceye düşmüş, ardından büyük bir fırtına ve yağış meydana gelmişti.

Tüm dünya son 2 senenin en kurak ve sıcak yılını geride bırakırken Türkiye'de de İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere pek çok şehirde barajların doluluk oranları alarm seviyesi verecek kadar düşmüştü. Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sulama projelerinin hayati önemi bulunduğunu dile getirdi.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUMDAN KORKUTAN KURAKLIK VE SU SAVAŞLARI AÇIKLAMASI!

Tarım ve Ormancılık Bakanlığı ile koordineli bir çalışma ve işbirliği içerisinde bulunduklarını dile getiren Bakan Kurum iklim değişikliğinin tüm dünyayı etkilediğini belirterek "2030'larda 2050'lerde artık su savaşları çıkacak. baktığımızda 2020, 2021 en sıcak yıllar oldu. Bu sıcaklık artarak devam edecek Yatayda şehirlerimizin nefes alacağı alanlar oluşturuyoruz. Bunun için de sulama projelerinin yapılması, yeşil alanlarımızın, korunan alanlarımızın arttırılması gibi birçok eylemimiz var" dedi.

Çok yakın bir tarihte su savaşlarının yaşanabileceğini belirten Bakan Kurum 2-3 milyar TL tutarında sulama projeleri hazırladıklarıın belirterek projelerin etaplar halinde ihaleler düzenleyeceğini ve bu projeleri kademeli olarak hayata geçireceklerini duyurdu.