Çevre Bakanı Kurum Uyardı: İklim Değişikliği Nedeni İle Kuraklık Kapıda! Türkiye Susuz Mu Kalacak?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iklim değişiklikleri nedeni ile mevsimler hızla değişmeye devam ederken meydana gelen sel, heyelan ve toprak kayması gibi doğal felaketlerin yanı sıra kuraklık riski de korkutucu boyutlara ulaştı.
Çevre Bakanı Kurum Uyardı: İklim Değişikliği Nedeni İle Kuraklık Kapıda! Türkiye Susuz Mu Kalacak?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iklim değişiklikleri nedeni ile mevsimler hızla değişmeye devam ederken meydana gelen sel, heyelan ve toprak kayması gibi doğal felaketlerin yanı sıra kuraklık riski de korkutucu boyutlara ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında kuraklık uyarısında bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye son yıllarda iklim değişikilğine bağlı olarak artan sel baskınları ve toprak kaymaları gibi sorunlarla mücadele etmeye devam ederken konu hakkında açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı.



Emlak Konut GYO Başkanı olarak hizmet verirken elde ettiği başarılar ile dikkat çeken Murat Kurum ilk Kabine'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanmıştı. Bakan olduktan sonra tüm illeri gezmeye başlayan Bakan Kurum il gezileri kapsamında hem sorunları yerinde denetliyor hem de vatandaşlarla buluşarak dertlerini dinleyerek çözüm üretiyor.



ÇEVRE BAKANI MURAT KURUM UYARDI: KURAKLIK TEHDİDİ KAPIMIZDA



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum aynı zamanda memleketi olan Konya'nın Karapınar ilçesini ziyaret etti.



Ziyaretinde muhtarlarla da bir araya gelen Bakan Murat Kurum Konya'ya yapılan yatırımlardan bahsettikten sonra iklim değişikliği hakkında da bilgi vererek "Hepimizin bildiği gibi iklim değişikliğinin olumsuz etkileri nedeniyle Meke Gölümüz ve başka su kaynaklarımız kuruma tehlikesiyle karşı karşıya. Karapınar’da da maalesef verimli arazilerimizde obruklar meydana geliyor.



Tüm bu problemlerle mücadele etmek adına bütüncül bir çevre ve doğa planlaması yaptık. Bu kapsamda; Sultaniye Sazlığını ve Meke, Acı, May, Çıralı, Sekiz Yaylası civarını kapsayan Göller Bölgesinin Kesin Korunacak Hassas Alan olması için tescil çalışmamız devam ediyor.Yine bu çerçevede Acıgöl ve Meke Gölü jeopark alanında çalışmalarımızı uzman ekiplerimizle birlikte titizlikle sürdürüyoruz" sözleri ile kuraklık riskine karşı uyarıda bulundu.



Bakanlık son dönemde su kaynaklarının verimli kullanılması amacı ile yeni reklam ve tanıtım filmleri yayımlamaya devam ederken yine barajlar ile alakalı alt yapı çalışmalarını da hızlandırdı.



Emlak365.com