Çevre Bakanı Murat Kurum'dan Karadeniz Bölgesi için Eylem Planını Açıkladı

Giresun Dereli'de meydana gelen sel taşını sonrasında bölgede yer alan ve detaylı incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hem Dereli'ye hemde tüm Karadeniz Bölgesi için eylem planını açıkladı.
Çevre Bakanı Murat Kurum'dan Karadeniz Bölgesi için Eylem Planını Açıkladı

Giresun Dereli'de meydana gelen sel taşını sonrasında bölgede yer alan ve detaylı incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hem Dereli'ye hemde tüm Karadeniz Bölgesi için eylem planını açıkladı. Bakan Kurum'un açıklamalarının detayları haberimizde.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun Dereli'de devam eden çalışmaların ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum Dereli'nin eski haline dönmeye başladığını ifade ederek kanalizasyonun tamir edildiğini, içme sularının verilmeye başlandığını bildirdi.



KARADENİZ BÖLGESİ EYLEM PLANI



Murat Kurum gazetecilere yapmış olduğu konuşmasında çalışmaların en yoğun olduğu bölgeleri Dereli ve Doğankent olarak açıkladı. Bakan Kurum bu bölgelerde en fazla hasarın Dereli'de olduğunu ve bakanlık olarak tüm imkanlarla burada çalışmaların devam ettiğini söyledi.



Dereli'nin tam anlamıyla eski hale gelebilmesi için 7 8 günlük bir süre olduğunu ifade ederek altyağının tamamen çalıştığını duyurdu. Konuşmasının devamında yine bir felaketin yaşanmaması için taşkın riski bulunan yapıların kaldırılması ve yeni yapıların inşa edilmesine ilişkin eylem planlarının hazır olduğunu vurgulayan Bakan Kurum taşkın riski altındaki konutlarımızı, dükkanlarımızı yenilerini yapmak suretiyle sürecimizi, projemizi başlatmış olduk dedi.



Dereli'nin Karadeniz mimarisine uygun olarak inşa edileceğini ifade eden Bakan Kurum, Karadeniz için de eylem planları olduğunu ifade etti. açıklamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Yine Eylem Planı çerçevesinde bakanlıklarımızla birlikte tüm Karadeniz'e ilişkin çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yapılması gereken dere ıslahları, yapılması gereken yollar, yollarla ilgili kesitler." bilgisini verdi.



Emlak365.com