Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Giresun'a Müjdeyi Verdi! Sel Felaketinde Zarar Gören Vatandaşlar İçin TOKİ 350 Konutluk Projeye Başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketi yaşanan Giresun'da incelemelerde bulunup zarar gören vatandaşların zararlarının telafisi için bakanlık birimlerini harekete geçirmeye devam ediyor.
Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Giresun'a Müjdeyi Verdi! Sel Felaketinde Zarar Gören Vatandaşlar İçin TOKİ 350 Konutluk Projeye Başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketi yaşanan Giresun'da incelemelerde bulunup zarar gören vatandaşların zararlarının telafisi için bakanlık birimlerini harekete geçirmeye devam ediyor. Bakan Kurum bugün Giresun'da yaptığı açıklamada zarar gören konutlar nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için 350 konut inşa ederek mağdur olan vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.

Giresun'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin karşılanması çalışmalarına başlandı. İki gündür Giresun'da bulunan ve hasar tespit çalışmalarına bizzat katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sel felaketinden konutları zarar gören vatandaşlara müjde verdi.



TOKİ GİRESUN'DA SEL MAĞDURLARI İÇİN 350 KONUT YAPIMINA BAŞLADI



Giresun'un Dereli ilçesinde Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda yıkımına karar verilen 24 bina için yıkım çalışmalarına hemen başlanıldı. Bakan Kurum bu gelişmeyi vatandaşlara duyururken oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 350 konutluk bir projenin yapımına derhal başlanarak zarar gören vatandaşlara bu konutların en kısa sürede teslim edileceğini söyledi.



Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Giresun'a Müjdeyi Verdi! Sel Felaketinde Zarar Gören Vatandaşlar İçin TOKİ 350 Konutluk Projeye Başladı!



SELDEN ZARAR GÖRENLERİN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLİYOR



TOKİ tarafından güvenli alanda konut inşası çalışmalarına başladıklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Burada çok sayıda vatandaşımız ne yazık ki mağdur oldu. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için hemen harekete geçiyoruz. Konutların inşaasına başladık. Belediyelerimizin alt yapılarına ilişkin güçlendirme çalışmalarına da hızlı bir şekilde başlıyoruz. Dereli'de çok sayıda sorun var. Ancak devletimiz bunların hepsini giderecektir. Şebekeye kısmi şekilde su veriyoruz. Şebekede arıza gördüğümüzde anında müdahale ederek gideriyoruz. Yağlıdere ilçesinde şebeke sorununu hallettik. Tüm ilçeye sağlıklı şekilde su verilmeye başlandı.” dedi.



HERKESİN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tüm birimlerinin Giresun için seferber olduğunu söyleyen Bakan Kurum, “Bakanlığımızın tüm birimleri vatandaşlarımızın zararlarının telafi edilmesi için seferber olmuştur. Devletimiz Bingöl'de, Van'da, Elazığ'da ve Malatya'da nasıl hızlı bir şekilde sonuç almışsa Giresun'da da bu olacaktır. Mağduriyeti giderilmeyen tek vatandaşımız kalmayacaktır.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com