Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Giresun'daki Sel Felaketini Yerinde İnceledi!

Giresun'da dün gece meydana gelen ve çok büyük bir tahribata neden olan sel felaketinde meydana gelen zararları yerinde incelemek için Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum bu kente gitti.
Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Giresun'daki Sel Felaketini Yerinde İnceledi!

Giresun'da dün gece meydana gelen ve çok büyük bir tahribata neden olan sel felaketinde meydana gelen zararları yerinde incelemek için Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum bu kente gitti. Yaşanan felaketi gözleriyle gören Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarına başlandığını ve vatandaşların zararlarının tanzim edileceğini söyledi.

Türkiye dün gece Giresun'dan gelen sel felaketi haberi ile sarsıldı. Yoğun yağışlar nedeniyle dereler taştı ve çok büyük tahribat meydana geldi. Doğankent ve Dereli ilçelerinde sel felaketinin tahribatı çok büyük oldu. İkisi asker olmak üzere 4 kişi hayatını kaybederken AFAD ekipleri de arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyorlar.



BAKANLAR FELAKET BÖLGESİNDE



Sel felaketinin meydana gelmesiyle beraber İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gece saatlerinde Giresun'a giderek çalışmaları yerinden taklip etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel talimatıyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bu şehre gittiler.



BAKAN MURAT KURUM HAVADAN SEL FELAKETİNİ İNCELEDİ



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Giresun'da gerçekleşen sel felaketinin yol açtığı tahribatı görmek için helikopterle şehirde incelemelerde bulundu. Ardından felaketin en yoğun hissedildiği Doğankent ve Dereli ilçelerine giden Murat Kurum burada hasar tespit çalışmalarına bizzat katıldı.



Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Giresun'daki Sel Felaketini Yerinde İnceledi!



VATANDAŞLARIN ZARARLARI TELAFİ EDİLECEK



Giresun'un tarihi bir felaket yaşadığını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Çok büyük bir felaket yaşandı. Hayatını kaybeden askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Çok üzgünüz ancak devlet olarak çalışmalara burada hemen başladık. Hasar tespit çalışmaları için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Vatandaşlarımızın uğramış olduğu tüm zararları telafi edeceğiz. İnşallah yaraları hep beraber saracağız.” dedi.



Emlak365.com