Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan 17 Ağustos Yıldönümünde Vatandaşlara Deprem Uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos depreminin yıldönümüne yönelik bir açıklama yaparak deprem gerçeğini Türkiye'nin unutmaması gerektiğini söyledi.
Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan 17 Ağustos Yıldönümünde Vatandaşlara Deprem Uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos depreminin yıldönümüne yönelik bir açıklama yaparak deprem gerçeğini Türkiye'nin unutmaması gerektiğini söyledi. Bakan Kurum vatandaşlara binalarının risk tespitini mutlaka yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

Türkiye'de 17 Ağustos büyük Marmara depreminin acıların depremin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen her yıl yıldönümünde yeniden hatırlanıyor. 21 yıl öcesinde Marmara Bölgesi'nde gerçekleşen deprem felaketinde çok sayıda bina yıkılmış ve binlerce vatandaş da hayatını kaybetmişti.



BAKAN KURUM'DAN 17 AĞUSTOS MESAJI



17 Ağustos depreminin yıldönümüne yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Kurum yayınladığı mesajıyla beraber hazırlanan bir videoyu da paylaştı.



Riskli binaların tespit edilmesinin önemi hakkında bilgiler verilen videoda şu ifadeler kullanıldı:



“17 Ağustos gecesi yaşanan büyük felaketi ülke olarak hiç unutmadık. Aynı acıları yeniden yaşamamak için büyük bir emek veriyoruz. Bugüne kadar 1.180.000 binanın denetimini yaoarak 650.000 riskli konut ve iş yerinin yıkımını tamamladık. Bu şekilde 24 milyon vatandaşımızın huzurla uyumalarına olanak sağladık. Deprem standartlarına uymayan inşaat malzemelerine asla izin vermedik ve asla da izin vermeyeceğiz. Bu yeterli değildir. Biz depreme hep beraber hazırlanmalıyız. Vatandaşlarımız da binalarının risk tespitini yaptırarak kendilerini güvence altına almalıdırlar”



BİNALARIN RİSK TESPİTLERİNİN YAPTIRILMASI TAVSİYESİ



Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise mesajında, “17 Ağustos depremi sonucunda yaşanan büyük acıları hiç unutmadık. Aynı acıları yeniden yaşamak istemiyoruz. Bunun için binalarımızın risk tespitlerini ivedilikle yaptıralım. Depreme ülke olarak birlikte hazırlanmalıyız.” dedi.



Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan 17 Ağustos Yıldönümünde Vatandaşlara Deprem Uyarısı!



Emlak365.com