Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021 Yılında Plastik Poşet Ücretine Zam Yapacak Mı?

Çevre kirliliğini önlemek amacı ile başlatılan paralı poşet uygulaması için 2021 yılında 25 kuruş olan ücrete zam gelip gelmeyeceği konuşuluyordu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021 Yılında Plastik Poşet Ücretine Zam Yapacak Mı?

Çevre kirliliğini önlemek amacı ile başlatılan paralı poşet uygulaması için 2021 yılında 25 kuruş olan ücrete zam gelip gelmeyeceği konuşuluyordu. Konu hakkında beklenen açıklama geldi. Market poşetleri kaç TL olacak, 25 kuruş ücrete zam var mı?

Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar ile 2021 yılında uygulanacak olan plastik poşet ücreti belirlenmiş oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oluru ile yönetmelik güncellendi.

PLASTİK POŞET ÜCRETİNE ZAM VAR MI, PARALI POŞET 2021 YILINDA KAÇ TL OLACAK?

İlgili sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri 17 Aralık 2020 tarihinde pandemi nedeniyle video konferans toplantısı ile bir araya gelerek 2021 yılında uygulanacak olan plastik poşet ücreti hakkında görüşmüştü.

Yapılan görüşmelerin ardından Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin ve Esaslar yönetmeliğinde "2021 yılı plastik poşetlere uygulanacak taban ücret adet başına vergiler dahil 25 kuruştur. 1 Ocak 2021'den başlayarak yıl sonuna kadar ise satışa tabi tüm poşetler için uygulanacak ücret adet başına vergiler dahil 25 kuruş olup daha az veya daha fazla ücret uygulanamaz" hükmüne yer verildi.

Yapılan bu düzenleme ile 2021 yılında da market alışverişleri için poşet alacak olan kişiler ücret olarak 25 kuruş ödemeye devam edecekler. Ücretli satılan poşetlerin bir yüzeyinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı logosuna ve çevreci slogan kullanılması zorunlu hale getirildi.