Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇŞB İzmir Hasar Tespit Sorgulama İçin Linki Açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir depremi sonrası hasarlı bina tespit raporlarını oluşturmaya devam ediyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇŞB İzmir Hasar Tespit Sorgulama İçin Linki Açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir depremi sonrası hasarlı bina tespit raporlarını oluşturmaya devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hasar tespit konusunda İzmirli vatandaşlarımızın hasarlı bina sorgulama konusunda kullanacakları adresi dile getirdi. Hasar tespit csb gov tr İzmir adresi üzerinden vatandaşlar nasıl sorgulama yapacaklar, az hasarlı , orta hasarlı ve ağır hasarlı bina ne demek, 181 neyin numarası?

İzmir Seferihisar merkezli yaşanan deprem sonrası yaralar sarılmaya devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede hasarlı bina tespit çalışmalarını tüm hızı ile sürdürüyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum deprem sonrası her gün yapmış olduğu gibi bugünde Afet Koordinasyon Merkezinde toplantı yaparak son durumu kamuoyu ile paylaştı. Bakan Kurum hasar tespit csb gov tr adresi üzerinden vatandaşların bilgi almaya devam edebileceğini söyledi.



AZ HASARLI, ORTA HASARLI VE AĞIR HASARLI BİNA NE DEMEK?



Deprem sonrası İzmir'de yapılan çalışmalar sonucunda tüm binalar tek tek incelemeye tabi tutulacak ve hasar derecelerine göre sınıflandırılacak. Buna göre az hasarlı bina depremde hasar gören ancak müdahale edilmesine gerek olmayan binalar için kullanılırken orta hasarlı bina ise yıkılmasına gerek olmayan ancak güçlendirme desteği duyan binalar için kullanılmaktadır.



Ağır hasarlı bina ise oluşan depremde büyük hasar alan ve artık oturulması mümkün olmayan yıkılması gereken binalar için kullanılan tabir olarak görülmektedir.



181 NEYİN NUMARASI?



Alo 181 hattı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulan danışma hattıdır.



İZMİR HASAR TEPSİT SORGULAMA NASIL YAPILACAK?



Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "12 hasarlı binanın yıkımını tamamladık. Salı günü hedefimiz tüm İzmir genelinde çalışmaları tamamlamaktır. 2508 a hasarlı, 338 de orta hasarlı binamız var. Hızlı şekilde ağır hasarlı binaların yıkım sürecini yürütüyoruz. Hasar tespit çalışmalarımıza giden arkadaşlarımız vatandaşlarımızı detaylı şekilde bilgilendiriyorlar. Ancak apartmanında olmayan vatandaşlarımız da hasar tespitlerini, hasartespit. cbc. gov. tr adresinden öğrenebilirler" diyerek gerekli bilgileri verdi.



Hasar tespit sorgulama ve hasarlı bina sorgulama işlemleri devam ederken çalışmalar sonucunda bakanlık yıkılacak binaları belirleyerek kentsel dönüşüm sürecini başlatacak.



Emlak365.com