Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Farklı İllerde İhaleyle 181 Arsa Satışı Yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Türkiye genelinde bazı arsaları satışa çıkardığı bildirildi. Buna göre 3 Haziran'da yapılacak olan ihaleyle toplam 181 arsanın satışı gerçekleştirilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Farklı İllerde İhaleyle 181 Arsa Satışı Yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ihale ile arsa satışı yapacağı bildirildi. Hazine'ye ait taşınmazları dönem dönem satışa çıkarın vatandaşların satın almalarını sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni ihalesini 3 Haziran 2021'de yapacak.

FARKLI İLLERDE 181 ARSA SATIŞI

Bakanlık kaynaklarından verilen bilgilere göre Ankara Kahramankazan'da, İzmir Çeşme'de, Kırıkkale Yahşihan'da, Malatya Battalgazi'de, Şırnak Cizre ve merkezde, İstanbul Çekmeköy'de, Hakkari Yüksekova'da ve Van Erciş'te arsa satışı yapılacak. Toplam 181 arsa satacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ihalesine çok büyük bir talep olması bekleniyor.

YÜZDE 25 PEŞİN KALANI 24 AY VADE İLE

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapacağı ihale sonucunda arsaları satın alacak gerçek veya tüzel kişiler belli olacak. İhaleyi kazanan kişiler ihale bedeli olan arsa satış fiyatlarına dair ödemeyi yüzde 25'ini peşin ve kalan tutarı 24 ay vadeli olarak ödeyebilecekler. Bu satış işlemi KDV'den muaf olacağı için ihaleyi kazananlar herhangi bir KDV ödemesi yapmayacaklar.

Satışa çıkarılan arsaların nitelikleri hakkında da bilgi verildi. Buna göre satılacak olan arsaların konut, ticaret ve sanayi depolama alanı olarak belirlenmiş taşınmazlar olduğu bildirildi. Ayrıca İstanbul Çekmeköy'de satılacak olan arsanın niteliğinin tarla olduğu ve tarımsal niteliği korunacak alan ilan edildiği belirtildi. Bu tarla niteliğindeki taşınmazın büyüklüğünün 25.187 metrekare olduğu açıklandı.

İHALEYE İNTERNET ÜZERİNDEN KATILMAK MÜMKÜN OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapacağı satış ihalesi şimdiden ilgi görmeye başladı. 3 Haziran 2021 Perşembe günü saat 11:00'da başlayacak olan ihaleye katılmak isteyenler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Ankara'daki merkezinde olmaları gerekiyor. Ancak ihaleye katılmak için tek yol Ankara'ya gitmek olmayacak. Dileyen vatandaşlar internet üzerinden de ihalede teklif verebilecekler. Bu tekliflerin sonucuna göre ise 181 arsanın yeni sahibi ve arsa satış fiyatları netlik kazanacak.