Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Finans Merkezi Projesi İçin Acele Kamulaştırma Kararı Aldı!

İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Finanskent Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan ve Ekli Listede Ada ve Parsel Numaraları Belirtilen Taşınmazların, İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin Planlanan Sürede Tamamlanması Amacıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2851) 21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Finans Merkezi Projesi İçin Acele Kamulaştırma Kararı Aldı!

İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Finanskent Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan ve Ekli Listede Ada ve Parsel Numaraları Belirtilen Taşınmazların, İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin Planlanan Sürede Tamamlanması Amacıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2851) 21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan karar kapsamında Finanskent Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar acele kamulaştırma kapsamı içerisine alındı.

İstanbul'un finans ve cazibe merkezi haline getirilmesi amacı ile başlatılan İstanbul Finans Merkezi için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken 21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete ile önemli bir karar alındı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İMZALADI, İSTANBUL FİNANS MERKEZİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI ÇIKTI!



2851 sayılı Cumhurbaşkanı kararı kapsamında İstanbul Finanskent Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.



21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan kararda " İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Finanskent Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede ada ve panel numaraları belirtilen taşınmazların, İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin planlanan sürede tamamlanması amacıyla, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Finans Merkezi Projesi İçin Acele Kamulaştırma Kararı Aldı!



Karar ekinde yer alan bilgilere göre 873 ada numarası üzerinden kayıtlı bulunan 1, 6, 9, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 parsel numaralı taşınmazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kapsamına alındı.



İSTANBUL FİNANS MERKEZİ NEREDE, NE ZAMAN AÇILACAK?



İstanbul Ümraniye Ataşehir'de yer alan İstanbul Finans Merkezi 300 bin metrekarelik dev bir alanda yer alırken inşaatın tamamlanmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve kamu bankaları başta olmak üzere çok sayıda finans kuruluşunun merkezini buraya taşıması amaçlanmaktadır.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum proje hakkında yapmış olduğu açıklamasında İstanbul Finans Merkezi'nin açılış tarihini en geç 2021 yılının Aralık ayı olarak gerçekleşmesini planladıklarını duyurmuştu.



Emlak365.com