Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kira Yardımı, Taşınma Desteği ve Konut Kredisi Faiz Desteği Veriyor!

Kentsel dönüşüm kira yardımları tüm hızı ile devam ediyor. E devlet kira yardımı başvurusu imkanı ile vatandaşa kolaylık sağlanırken kira yardımı, taşınma desteği ve kentsel dönüşüm konut kredisi faiz desteği detayları haberimizde!Emlak365.com / Evini kentsel dönüşüme vermek isteyen kişilere yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kira yardımı ve taşınma desteği tüm hızı ile devam ediyor.EVİNİ KENTSEL DÖNÜŞÜME VERENLERE AYLIK 1.150 TL KİRA YARDIMI VE 2 BİN 300 TL TAŞINMA YARDIMI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kira Yardımı, Taşınma Desteği ve Konut Kredisi Faiz Desteği Veriyor!

Kentsel dönüşüm kira yardımları tüm hızı ile devam ediyor. E devlet kira yardımı başvurusu imkanı ile vatandaşa kolaylık sağlanırken kira yardımı, taşınma desteği ve kentsel dönüşüm konut kredisi faiz desteği detayları haberimizde!

Emlak365.com / Evini kentsel dönüşüme vermek isteyen kişilere yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kira yardımı ve taşınma desteği tüm hızı ile devam ediyor.

EVİNİ KENTSEL DÖNÜŞÜME VERENLERE AYLIK 1.150 TL KİRA YARDIMI VE 2 BİN 300 TL TAŞINMA YARDIMI ÖDENİYOR!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2020 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları için beklenen kira artış oranı açıklanmadığı için halen 2019 yılı rakamlarından ödeme yapılmaya devam edilmektedir. Bakanlık tarafından ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları illere göre belirlenmekte olup:

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 715 TL OLAN İLLER HANGİLERİ?

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 810 TL OLAN İLLER HANGİLERİ?

Amasya,Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt,Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 905 TL OLAN İLLER HANGİLERİ?

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman,Çanakkale.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 995 TL OLAN İLLER HANGİLERİ?

Aydın,Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 1.085 TL OLAN İLLER HANGİLERİ?

Adana, Antalya, Bursa, Konya.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 1.150 TL OLAN İLLER HANGİLERİ?

Ankara, İstanbul, İzmir.

Kira yardımı rakamına ek olarak aynı zamanda bakanlık kiracılara taşınma yardımı olarak 2 bin 300 liraya varan tutarda destek ödemesi de yapmaktadır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ DESTEĞİ ORANI KAÇ?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almayan kişilere devlet konut kredisi faiz desteği sağlamakta olup bu oran 400 baz puan yani 4 puan olarak uygulanmaktadır.