Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Depremi! Çok Sayıda Müteahhit İçin İhale Yasağı Kararı Alındı

14 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü kararları kapsamında çok sayıda müteahhit için ihalelere katılmaktan yasaklama kararı çıkarıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Depremi! Çok Sayıda Müteahhit İçin İhale Yasağı Kararı Alındı

14 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü kararları kapsamında çok sayıda müteahhit için ihalelere katılmaktan yasaklama kararı çıkarıldı. Ne yazık ki çok sayıda müteahhit ihale yasaklısı konumuna düşerken karar resmi gazete ile yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. İhale yasağı gelen müteahhitler ve isimleri haberimizde...

Kamu kurum ve kuruluşlar ile iş yapan müteahhitleri yakından ilgilediren ihale yasağı kararları Resmi Gazete ile yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafındna 14 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan ihalelere katılmaktan yasaklama kararları kapsamında tam 21 müteahhit için ihale yasağı getirilmiş oldu.



14 KASIM 2020 TARİHLİ RESMİ GAZETE İLE YAYIMLANAN KARARLAR İLE İHALE YASAĞI GELEN MÜTEAHHİTLERİN LİSTESİ




  1. Alcom Grup San. Tic. LTD. ŞTİ.
  2. Fatih Öztürk
  3. Ramazan Tunca
  4. Ece Yapı Mlz. LTD. ŞTİ..
  5. Mehmet Adalı
  6. Nami Adalı
  7. Sami Dinç
  8. Bilal Tuna
  9. İzzet Meuz
  10. Hakan Akdoğan
  11. Buket Çelik
  12. Serkan Karatepe
  13. Nurlu Bitkisel Ürünler Dış Tic. LTD. ŞTİ.
  14. Ali Özdemir
  15. Kadir Bozdağ
  16. Orhan Zülfi
  17. Çetin Üstünyer
  18. Ziya Kurt
  19. Yaşar Zeren
  20. Engin Tumbaz
  21. Yozgat Doğayı ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği


Listenin PDF Formatına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ...



İHALELERE KATILMAKTAN YASAKLAMA KARARI NEDİR, YASAKLAMA KARARININ İPTALİ MÜMKÜN MÜDÜR?



Kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen ihalelere katılarak bu ihaleleri kazanan, ancak imza atmış olduğu ihale sözleşmesinde yer alan şartları zamanında ve tam olarak yerine getirmeyen kişi ve kuruluşlara belirlenen süreler dahilinde bir daha ihaleye girme kısıtlaması uygulanmaktadır.



Uygulanan bu yasaya ihaleye katılma yasağı adı verilir. Söz konusu yasağın amacı ihale alan şirket ve kişilerin ihale şartnamesinde yazan koşulları tam ve zamanında yerine getirmesini teşvik etmek, sürecin kesintisiz sürmesini sağlamaktır. Ancak bazı durumlarda ihale yasağı alan kişi ve kurumların bu yasağın gerekçesini haksız kılacak durumu ispat etmeleri durumunda itiraz ederek yasağı iptal etmeleri mümkündür.



Örneğin işi zamanında teslim edemediği için ihale yasağı alan firma ya da müteahhidin yer teslimini zamanında almaması ya da kendisinden kaynaklanmayan bir nedenden bu zamanı geciktirdiğini kanıtlması durumunda ihalelere katılmaktan yasaklama kararının iptali yapılabilmektedir.



Emlak365.com