CHP Kanal İstanbul Açıklaması: İstanbul'un Sonu Olur, Nüfus 1 Milyon 200 Bin Kişi Artacak

Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan Kanal İstanbul Projesine ilişkin yeni bir açıklama geldi.
CHP Kanal İstanbul Açıklaması: İstanbul'un Sonu Olur, Nüfus 1 Milyon 200 Bin Kişi Artacak

Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan Kanal İstanbul Projesine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapılan açıklamalarda Kanal İstanbul Projesi'nin İstanbul'un sonu olacağı iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç tarafından gelen açıklamalarda Kanal İstanbul'un demokrasi krizi olduğu da söylendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul Projesi yine gündemde.



Cumhuriyet Halk Partisi tarafından ele alınan projeye ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç açıklamalarda bulundu. Sözcü'de yer alan haberin detaylarına göre, Öztunç projenin İstanbul'a zarar vereceği ifade edildi.



CHP'DEN KANAL İSTANBUL PROJESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA



CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç konuşmasında Kanal İstanbul Projesinin yapım sürecinde yerel yönetim ve diğer kurumların sürece dahil edilmediğini iddia etti. Projenin detaylarının Ankara'da belirlendiğini söyleyen Öztunş İstanbul'un ekolojisi, doğası ve coğrafyası bozulmak isteniyor, dedi.



Kanal İstanbul Projesinin yapılması durumunda şehirde bazı olumsuzluklar oluşacağını da öne süren Ali Öztunç bu olumsuzlukları şu maddelerle sıraladı.



"Terkos Gölü ve Sazlıdere Barajı'nın yok edilmesi nedeniyle yıllık iyi senaryoda 70 milyon m3, kötü senaryoda 427 milyon m3 içme suyu yok olacak, İstanbul susuzluk yaşayacaktır. Toplam 5 bin hektarlık orman alanı yok olacak. Kanal projesi gerçekleşirse en az 400 bin ağaç kesilme tehlikesi altında. 0 bin futbol sahası kadar tarım alanı yok olacak. 30 bin kişilik tarımsal istihdam fırsatı, 136 milyon m2 tarım alanı heba edilecek. Mera ve otlak alanların yok edilmesi, hayvancılığı da bitirecek."



İmar Nedeniyle Nüfus Artışı Olacak



CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kanal İstanbul Projesinin yapılması durumunda oluşacak olumsuzluklardan birinin de bölgede yapılacak imar düzenlemesi nedeniyle yaşanacak nüfus artışı olacağını söyledi. Ali Öztunç proje ile gerçekleşecek nüfus artışını 1 milyon 200 bin kişi olarak açıkladı.



Emlak365.com