CHP'li Özel'den Yandaş Müteahhit Çıkışı: Tam Kapanma İçin Kaynak Müteahhitlerin Cebinde!

Koronavirüs vaka sayısı giderek artmaya devam ederken tam kapanma konusu da tartışmalara neden oluyor. Hükümetin son derece ağır ekonomik bir yük getireceği nedeni ile tam kapanmaya sıcak bakmadığı iddia edilirken konu hakkında bir açıklama da
CHP'li Özel'den Yandaş Müteahhit Çıkışı: Tam Kapanma İçin Kaynak Müteahhitlerin Cebinde!

Koronavirüs salgını nedeni ile ekonomide yaşanan dalgalanma artmaya devam ederken yükselen vaka sayısı sonrasında tam kapanma bir kere daha gündeme geldi.

Ramazan'da tam kapanma kararı çıkması talep edilirken böyle bir kararın çıkması halinde yapılacak olan devlet yardımları da ayrı bir tartışma konusu yarattı. Özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

DEVLET ARTIK KENDİ MÜTEAHHİTLERİ İÇİN DEĞİL ESNAF İÇİN ELİNİ CEBİNE ATMALI!

Konu hakkında açıklamada bulunan Özel tam kapanma kararının iki ucu keskin bir bıçak olduğunu belirterek "Şimdi iki ucu keskin bıçak. Doğrusu şu; hiç kimsenin yani lokantacının, kahvecinin, büfecinin tek başına sırtına basmadan, yükü hep beraber üstleneceğimiz bir formül bulmamız lazım.

Bunu yapmak için de devletin artık sadece kendi müteahhitleri için değil esnaf için elini cebine atması lazım. Kaynak nerede? Muhtaç olduğumuz kaynak yandaşların, müteahhitlerin cebinde mevcuttur " diyerek 5 müteahhide her türlü garantinin aksatılmadan ödenmedeye devam ettiğini ama lokantacı, garson ve kahvehane sahibine bin lira para verilmesini eleştirdi.

5'Lİ ÇETE KİMLER, HANGİ FİRMALAR, 5 MÜTEAHHİT KİM?

CHP tarafından sürekli olarak gündeme getirilen ve 5'li çete olarak anılan inşaat firmaları devletten en fazla büyük havayolu, ulaşım projeleri gibi dev projeleri alan inşaat şirketleri olarak sıralanıyor. Bu şirketler Kalyon İnşaat, Limak İnşaat, Cengiz İnşaat, Makyol İnşaat ve Kolin İnşaat olarak sıralanıyor. Limak İnşaat'ın başında Nihat Özdemir, Makyol Holding'in başında Adnan Çebi, Cengiz İnşaat'ın başında Mehmet Cengiz, Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Akın Koloğlu, Kalyon İnşaat'ın sahibi ise Orhan Cemal Kalyoncu'dur.