Çimento ve Demir Fiyatlarına Rekor Zam Geldi, İnşaat Sektörü KDV İndirim İstedi! Yoksa Konut Fiyatlarına Büyük Zam Kapıda

İnşaat sektörü yükselen dolar kuru nedeni ile başlayan zam yağmuru sonrasında yeni bir kriz ile karşı karşıya kaldı.
Çimento ve Demir Fiyatlarına Rekor Zam Geldi, İnşaat Sektörü KDV İndirim İstedi! Yoksa Konut Fiyatlarına Büyük Zam Kapıda

İnşaat sektörü yükselen dolar kuru nedeni ile başlayan zam yağmuru sonrasında yeni bir kriz ile karşı karşıya kaldı. İnşaat maliyetleri her geçen gün yükselirken özellikle de inşaatın en çok kullanılan iki ana kalemi olan demir fiyatları ve çimento fiyatlarına üst üste gelen zamlar sonrası sektörden KDV indirimi talebi geldi. KDV indirimi gelmezse konut fiyatlarına büyük zam uyarısı geldi. Detaylar haberimizde...

Dolar kurunda yaşanan yükselişler sonrasında oluşan fiyat farklarından en çok etkilenen sektörlerden biri de inşaat sektörü olarak öne çıkıyor.



Yaşanan zam yağmuru sonrasında demirin ton fiyatı yüzde 40 oranında zam görürken çimento fiyatları ise yüzde 15 zamlandı. İnşaat sektörü en çok kullanılan iki kalem malzemede yaşanan peş peşe zamların ardından köşeye sıkıştı.



ÇİMENTO FİYATI VE DEMİRİN TON SATIŞ FİYATI ZAM YAĞMURUNA YAKALANDI!



Dünya Gazetesi Yazarı Osman Arolat kaleme almış olduğu köşe yazısında inşaat sektöründe yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.



Demirin ton fiyatı için son dönemde gelen yüzde 40 zam sonrası fiyatın 4 bin 250 liraya fırladığını, çimento fiyatlarına ise yüzde 15 oranında zam geldiğini belirterek 380 lira seviyesinin görüldüğünü söyledi.



Devletin vermiş olduğu düşük faizli konut kredisi kampanyası ile adeta patlama yaşanan talep ile bir nebze nefes aldıklarını belirtene inşaatçılar ise gelen zamlar sonrasında yeniden zor bir döneme girmiş oldu.



Demirin fiyatına gelen yüzde 40 zam büyük tepki toplarken doların bile söz konusu dönemde bu kadar artmadığı yönünde açıklamada bulunan inşaat sektörü zamların zamana yayılması gerektiğini savunarak bu zamların ardından artık kendilerinin kar etmeden zararına satış yapmak zorunda kalacaklarını belirterek KDV indirim talep ettiler.



Çimento ve Demir Fiyatlarına Rekor Zam Geldi, İnşaat Sektörü KDV İndirim İstedi! Yoksa Konut Fiyatlarına Büyük Zam Kapıda



Sektörde yaşanan gelişmeleri takip etmek için:



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



İNŞAAT SEKTÖRÜ KDVİ İNDİRİMİ TALEP ETTİ!



Yaşanan krizden çıkış için inşaat sektörü çok acil olarak KDV indirimi talep etti. Şu anda çimento ve demirde uygulanan KDV oranının yüzde 18 seviyesinden yüzde 8 seviyesine çeklimesi isteniyor.



KDV İNDİRİMİ YAPILMAZSA KONUT FİYATLARINA ZAM KAÇINILMAZ BİR HAL ALIR



Konut sektörü yükselen faiz oranları sonrası yeniden durgunluk endişesi yaşamaya başlarken bu süreçte birde konut fiyatlarına zam yapamayacaklarını belirterek mutlaka KDV indirimi gelmesini istedi.



Ancak KDV indirimi yapılmazsa konut fiyatlarına zam kaçınılmaz bir hal alacak. Sektör temsilcileri gelen zamları artık kendilerinin telafi edebilecekleri bir konumda olmadıklarını belirterek konut fiyatlarına zam için sürecin hızlanabileceğini belirtiyorlar.



Emlak365.com