Cumhubaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Kentsel Dönüşüm Açıklaması: Sözünü Ben Veriyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Liderler Zirvesi öncesi Kısıklı'da ki konutunda hazırlıklarını sürdürürken bugün Cuma namazını kılmak için Şehriban Hatun Camii'ne gitti. Üsküdar Burhaniye Mahallesi Şehriban Hatun Camii açılışını gerçekleştiren Erdoğan kentsel dönüşüm konusunda da açıklamalarda bulundu.
Cumhubaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Kentsel Dönüşüm Açıklaması: Sözünü Ben Veriyorum!

Cuma namazını kılmak için Kısıklı'da ki evinden ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar Burhaniye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Şehriban Hatun Camii ve Kur'an Kursu merkezini ibadete açtı.

Brüksel'de düzenlenecek olan NATO Liderler Zirvesi etkinliğine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yapılacak olan görüşmeden kentsel dönüşüme kadar çok sayıda konuda önemli açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: OTURMA EYLEMİ YAPIN, BENDE KATILACAĞIM!

İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı olan Burhaniye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Şehriban Hatun Camii ve Kur'an Kursu Merkezini ibadete açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada toplanan vatandaşlara kentsel dönüşüm sözü verdi.

Toplam büyüklüğü 2 bin 200 metrekare olarak açıklanan dev camide Kur'an kursu, kütüphane, yurt alanı, şadırvan, imam ve müezzin lojmanları, afet yönetim merkezi de yer alırken Erdoğan "Tüm komşularımızdan, bütün Buhaniye Mahallesi sakinlerinden özellikle bir ricada bulunacağım.

Ben, buradaki tüm konutların bu yolların sıkıntılarından bir an önce kurtulması için kentsel dönüşüm noktasında belediyemize, bakanlığımıza yardımcı olun ki buralarda yaşama imkanınızı biz de süratle sağlayalım" açıklamasında bulundu.

Bunun üzerine kalabalıkta yer alan kişilerden bazıları "verilen sözler tutulmadı" sözlerindeki sitemlerine yanıt veren Erdoğan Üsküdar Belediye Başkanına seslenerek vatandaşlara yardımcı olmasını istedi. Erdoğan vatandaşlara belediye tarafından gerekli adımlar atılmadığı takdirde vatandaşlara belediye önünde oturma eylemi yapma çağrısında bulunarak kendisinin de bu eyleme katılacağını söyledi.

NATO LİDERLER ZİRVESİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı NATO Liderler Zirvesi 14 Haziran 2021 tarihinde başlayacak. Liderler zirvesi Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşecek.