Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Kanal İstanbul Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya gelerek gençlerin merak ettikleri sorulara yanıt verdi. Bu sorular arasında gençlerden gelen ilk soru ise Kanal İstanbul hakkında oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Kanal İstanbul Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gençlere yönelik sürpriz bir hamle gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gençleri buluşturan bir organizasyon yapılmıştı. Hafta başında gerçekleştirilen bu organizasyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gençler Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde bir araya geldiler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KANAL İSTANBUL'UN NASIL AVANTAJLARI OLACAK SORUSUNA CEVAP

Gençlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buluşmasında gençler aynı zamanda gündeme dair merak ettikleri soruları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelttiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulan ilk soru ise Kanal İstanbul hakkında oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul'un ne gibi avantajları olacak? Bunu yaparak Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden çıkmayı hedefliyor muyuz?” sorusuna yanıt verdi.

GEMİLERİN BEKLEME VEYA BEKLEMEME SÜRELERİ TAMAMEN BİZİM KUDRETİMİZDE OLACAK

Kanal İstanbul'un 42-43 km uzunluğunda olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kanal ile Karadeniz ile Marmara'yı bağlayacağız. Bunu gerçekleştirdikten sonra Karadeniz'den ve Marmara'dan gelen gemilerin bekleme veya beklememe süreçleri tamamen bizim kudretimizde olacak. Bunun Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile uzaktan yakından alakası yok. Montrö, İstanbul Boğazı ile alakalı bir sözleşme. Biz kendi egemenliğimizi ,kendi bağımsızlığımızı tesis ettiğimiz bir eseri ülkemize kazandırıyoruz.” açıklamasını yaptı.

İSTANBUL ÇOK ÇOK BÜYÜK ZENGİNLİĞE KAVUŞACAK!

Kanal İstanbul'un faydalı sonuçları olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Montrö ile uzaktan yakından alakası olmayan bir Kanal İstanbul bizi daha huzurlu yapacaktır. Kanal İstanbul'u İstanbul'a kazandırdığımızda İstanbul'umuz çok çok büyük bir zenginliğe kavuşacaktır. İstanbul Boğazı'nda da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlama olacaktır.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul hakkında gelişmeleri çok yakından takip ettiği ve ilgili bakanlardan düzenli olarak rapor aldığı bildirildi.