Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Kentsel Dönüşüm Açıklaması Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da meydana gelen depremde yıkılan ve ağır hasar alan binalarda oturan kişiler için yapılan deprem konutları için düzenlenen teslim törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Kentsel Dönüşüm Açıklaması Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da meydana gelen depremde yıkılan ve ağır hasar alan binalarda oturan kişiler için yapılan deprem konutları için düzenlenen teslim törenine katıldı. Düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından son dakika kentsel dönüşüm açıklaması geldi!

Elazığ Depremi 1. Yıldönümü Münasebetiyle Düzenlenecek Anma ve Deprem Konutları Anahtar Teslim Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Elazığ Depreminde evi yıkılan ve ağır hasar gören kişiler için düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması geldi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI!



Düzenlenen törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Biz Elazığ'a şehir hastanesini yaptık mı? Yaptık. O hastaneler olmasa biz, o geceyi nasıl atlatırdık. Okullarımız ile, her şeyimiz ile hizmetinizdeyiz. Bundan sonraki etaba ne zaman geleceğiz? Bakanım diyor ki, 6 aya kadar da kalanı bitireceğiz. Gakkoşlar bizimki bitmedi demeyecek, hepsi bitmiş olacak. Kardeşlerim, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız" diyerek yapımı tamamlanan konutların teslimlerini gerçekleştirdi.



24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından ne yazık ki çok sayıda bina yıkılmış, Elazığ ve Malatya'da çok sayıda bina ağır hasar almıştı. Aradan geçen 1 senede daha önce tamamlanan 2 bin 500 konut TOKİ tarafından teslim edilmişti. Bugün düzenlenen törende Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tarihin en hızlı deprem dönüşümü olarak nitelenen ve tamamlanan 5 bin 500 konut daha hak sahiplerine teslim edildi.



Hak sahiplerine evlerini teslim eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında riskli yapı sınıfına giren ve yenileme çalışmaları süren yapı sayısını 688 bin olarak açıklarken "688 bin bağımsız bölümde tahliye ve yıkım işlemlerini tamamladık. Yapılan bu işlerin toplam maliyeti 15.5 milyar lirayı aştı.



Sadece İstanbul'da belirlemiş olduğumuz kentsel dönüşümün alanı 10 milyon metrekare büyüklüğe ulaşmış durumda. İzmir'de de yaşanan depremin ardından 5 bin konutun inşa işlemlerine başladık. Bizim hükümet olarak hedefimiz acil dönüştürülmesi gereken 1 buçuk milyon konutu 5 sene içinde bitirmektir" diyerek 5 sene içerisinde 1 milyon 500 bin konutu kentsel dönüşümde yenilemeyi planladıklarını duyurdu.



Emlak365.com