Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Talimatı: Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Sorununa Emlak Konut ve TOKİ Müdahalesi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm konusunda büyük bir kördüğüme dönüşen ve büyük bir mağduriyet oluşmasına neden olan Fikirtepe kentsel dönüşüm krizinde son dakika müjdesi geldi! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat sonrasında Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları tarafından beklenen müjdeli haberi duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Talimatı: Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Sorununa Emlak Konut ve TOKİ Müdahalesi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm konusunda büyük bir kördüğüme dönüşen ve büyük bir mağduriyet oluşmasına neden olan Fikirtepe kentsel dönüşüm krizinde son dakika müjdesi geldi! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat sonrasında Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları tarafından beklenen müjdeli haberi duyurdu. TOKİ ve Emlak Konut sahaya inecek, yarım kalan projeler tamamlanacak!

Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları tarafından yıllardır beklenen müjdeli haber sonunda geldi! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafındna yapılan son dakika açıklaması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine talimat verildiği ve sorunun kesinlikle çözüleceği duyuruldu.



FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARI BU MÜJDELİ HABERİ BEKLİYORDU!



Daha iyi bir eve sahip olabilmek adına evlerini kentsel dönüşüme veren ancak aradan geçen uzun yıllara rağmen hem evinden olan hem de yeni evlerine kavuşamayan kentsel dönüşüm mağdurları büyük mağduriyet yaşamışlardı. Konu hakkında son dakika açıklamasında bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Fikirtepe'nin örnek şehircilik başarısı olarak anılması için devletimiz elini taşın altına koymuştur. (Fikirtepe) Bakanlık olarak, TOKİ Başkanlığımız ve Emlak Konut eliyle inşaatların yapım sürecine giriyoruz" sözleri ile binlerce mağdur kişinin beklediği müjdeyi verdi.



FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİN GEÇMİŞİ NEDİR?



İstanbul'da kentsel dönüşümün ilk başladığı bölgeler arasında yer alan Fikirtepe'de müteahhitlerin deneyimsizlikleri nedeni ile yapmış oldukları yanlış anlaşmalar, karşılıklı olarak yaşanan rant savaşları ve hatalı projelendirmeler gibi sorunlar nedeni ile pek çok proje yarım kalmıştı. Bazı projelerde yıkılan evlerin yerine sadece temeli atılan binalar kalırken bazı projelerde ise belirli noktaya gelen konutlar yarım kalmış, evler bir türlü teslim edilememişti.



Süreçte evini teslim alamayan vatandaş yasal sürenin dolması ile kentsel dönüşüm kira yardımı ödemelerinin de sona ermesi ile evinden olmuş, bazı kişiler şantiyelere kurmuş olduğu çadırlarda yaşamaya başlayarak gündeme gelmeye çalışmıştı.



Emlak365.com