Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yeni Bina Konser Salonu Ne Zaman Açılacak?

Tam 23 sene önce temeli atılmasına rağmen bir türlü inşaatı tamamlanamadığı için açılamayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yeni binası için geri sayım başladı.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yeni Bina Konser Salonu Ne Zaman Açılacak?

Tam 23 sene önce temeli atılmasına rağmen bir türlü inşaatı tamamlanamadığı için açılamayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yeni binası için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatların ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un yoğun çalışmalarının ardından dev Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yeni binası için açılış töreni hazırlıkları tüm hızı ile sürüyor.



23 SENELİK İNŞAAT SONUNDA TAMAMLANDI!



194 senelik köklü geçmiş ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Konu hakkında açıklama yapan CSO Müdürü Özgür Balkız "Yeni binamızın açılışı sonrasında çok değişik bir konser vizyonumuz olacak. Yuvarlak bir salon yapısına sahip salonumuz, akustik. Japonya'da ve dünyanın teknoloji ülkelerinde yapılan dijital salon örneklerinden değil. Salonumuz doğal akustik ortamda çalışıyor. 2023 koltuğumuz var. Zaman içinde 2023 koltuğun yeteceğini düşünmüyoruz. Çünkü müzikseverlerin çok büyük bir ilgisi var salonumuza.



Orkestra sanatçılarımıza PCR testi yapıldı. Konserden önce de PCR testi tekrarlanacak. Hem orkestra sanatçılarımızı hem de seyircilerimizi riske sokmamak için her şeyi yapıyoruz. Nefeslilerimiz, pleksiler arasında çalıyorlar. Her türlü önlemi aldık. Tarihi bir gün olarak CSO'nun en güzel günlerinden birisi olacak. Pandemi bitikten sonra bu salonda harika konserler yapacağımızı düşünüyorum" diyerek pandemi sonrasını beklediklerini dile getirdi.



CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI YENİ BİNASI NE ZAMAN AÇILACAK?



2023 koltuğa ev sahipliği yapan ve dijital salon yerine akustik salon olarak tasarlanan yeni CSO konser salonu 3 Aralık 2020 günü düzenlenen özel bir törenle açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törene koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda konuk HES kodu ile alınacak.



Emlak365.com