Dar Gelirli Vatandaşlar Faizsiz Konut Desteği İle Peşinatsız Ev Sahibi Olacak!

Son dönemde büyük bir hızla yükselen konut kredisi faiz oranları sonrası vatandaş faizsiz ev alma şirketleri hakkında daha fazla araştırmaya başladı.
Dar Gelirli Vatandaşlar Faizsiz Konut Desteği İle Peşinatsız Ev Sahibi Olacak!

Son dönemde büyük bir hızla yükselen konut kredisi faiz oranları sonrası vatandaş faizsiz ev alma şirketleri hakkında daha fazla araştırmaya başladı. Güvenirlik tereddütlerine rağmen yüksek faiz ödemek istemeyen kişiler sisteme giriş yapmaya başlayınca devletten konu hakkında kanuni düzenleme hamlesi gelmişti.

FAİZSİZ KONUT EDİNDİRME SİSTEMİ KANUN TEKLİFİ MECLİSE VERİLDİ!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi AK Parti tarafından meclise verildi.

Kanun teklifi yasalaştığı anda tasarruf finansman faaliyetlerinin düzenlenmesi ve şirketlerinin denetim altına alınması amacıyla; tasarruf finansman sisteminde faaliyette bulunan firmaların Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) denetim ve gözetim çatısı altına alınacak. Sisteme giren vatandaşlar da devlet güvencesi altına alınmış olacak.

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİ KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

Dar Gelirli Vatandaşlar Faizsiz Konut Desteği İle Peşinatsız Ev Sahibi Olacak!

Dar Gelirli Vatandaşlar Faizsiz Konut Desteği İle Peşinatsız Ev Sahibi Olacak!

Kanun teklifinin tüm metni ve PDF Formatı için burayı TIKLAYINIZ...

NASIL PEŞİNATSIZ, FAİZSİZ EV SAHİBİ OLUNACAK?

Şu anda sistemde bu alanda hizmet veren çok sayıda firma bulunurken kanunun yasalaşması ile beraber BDDK tarafından getirilen kriterleri taşımayan firmalar kapanacak. Sermaye yeterliliğini karşılayan firmalara devlet güvencesi verilecek.

Bu firmalar şu anda da uygulamaya devam ettikleri sistem üzerinden vatandaşlara sıfır faiz ve peşinat seçeneği ile ev sahibi olma imkanı sunacak. Sistem kadınların gün mantığı üzerinden çalışıyor. Ev almak isteyen kişiler kendilerine bir limit belirliyorlar.

Örneğin 120 ay taksitle 300 bin lira konut alacaklarını beyan ediyorlar. Aynı talepte bulunan 120 kişi bu havuza toplanıyor. Bu kişiler arasında noter huzurunda kura çekimi yapılıyor ve kura sıralamasına göre belirlenen tarihlerde adı çıkan kişilere konut alınıyor. Kurada adı çıkan ilk kişi kira yükünden kurtulduğu için daha yüksek taksit öderken sona kalan kişiler ise kira ödemeleri sürdüğü için daha düşük taksit ödeme imkanından yararlanıyor.

Kurada adı çıkan kişiler sırası ile evlerini satın alıyor ve borçlarını belirlenen vadede tutarlar üzerinden ödüyorlar. Peşinatı olan kişiler peşinatlı gruplara dahil edilirken peşinat ödemek için parası olmayan kişiler ise peşinatsız konut satışı için oluşturulan havuzlara alınıyor.

Sistemde herkes kendi istediği evi alıyor ve firma tarafından ev seçilmesi ya da evin tapusu bulunması şartı ile alınacak eve müdahale edilmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor. Sisteme verilecek olan devlet güvencesi sayesinde vatandaşın tereddütleri giderileceği için talebin büyük oranda artması bekleniyor.

Emlak365.com