Değerli Konut Vergisi Beyanname Verme Dönemi Başladı!

Lüks konut vergisi olarak ta anılan değerli konut vergisi için beyanname dönemi başladı. Kimler hem emlak vergisi hem değerli konut vergisi ödeyecek, ödemeler ne zaman başlayacak?
Değerli Konut Vergisi Beyanname Verme Dönemi Başladı!

Lüks konut vergisi olarak ta anılan değerli konut vergisi için beyanname dönemi başladı. Kimler hem emlak vergisi hem değerli konut vergisi ödeyecek, ödemeler ne zaman başlayacak?

2020 yılında pandemi nedeniyle ertelenen değerli konut vergisi 2021 yılında yine yoğun erteleme talebi gelmesine rağmen uygulamaya alınmıştı. 15 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete'de Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliği ile beraber vergilendirmede merak edilen detaylar belirlenmişti.



Değerli Konut Vergisi mükellefleri için bugün itibari ile beyanname verme dönemi başladı. Sahip olduğu konut nitelikli taşınmazı belirlenen muaffiyet kapsamı dışında kalan kişilerin 5 milyon liradan daha yüksek fiyatlı olanlar değerli konut vergisi mükellefi olarak beyanneme verecekleri.



DEĞERLİ KONUT VERGİSİ SON BEYANNAME VERME TARİHİ NE ZAMAN DOLACAK?



Değerli konut vergisi mükellefi olan kişiler sahip oldukları taşınmazlar için bugünden itibaren beyanname vermeye başlayacaklar. Son beyanname verme tarihi ise 20 Şubat 2021 olarak belirlendi. Sahip olduğu konut nitelikli taşınmazın değeri 5 milyon 227 bin lira ve daha yüksek değeri olan kişiler halk arasında lüks konut vergisi olarak ta anılan değerli konut vergisi ödemekle yükümlü olacak.



20 Şubat 2021 tarihinde beyanname verme tarihi sona ererken değerli konut vergisi son ödeme tarihi Şubat ayı sonuna kadar devam edecek.



Sahip olduğu taşınmaz 5 milyon 227 bin Lira ile 7 milyon 841 bin Lira arasında olanlar, 5 milyon 227 bin Lirayı aşan kısmı için binde 3 oranında değerli konut vergisi ödeyecek.



Sahip olduğu konut nitelikli meskenin değeri 10 milyon 455 bin liraya kadar olanlar 7 milyon 841 bin lirası için 7 bin 842 lira fazlası için binde 6 oranında değerli konut vergisi ödeyecek.



Sahip olduğu konut nitelikli taşınmazın değeri 10 milyon 455 bin liradan fazla olanlar 10 milyon 455 bin lirası için 23 bin 526 lira fazlası için binde 10 oranında değerli konut vergisi ödenecek.



DEĞERLİ KONUT VERGİSİ BEYANNEMESİ NEREYE, NASIL VERİLECEK?



Mükellef olan kişiler vergiye konu alan taşınmazın adres olarak bağlı olduğu belirlenen belediyeden bina vergi değeri gösteren belgeyi alıp ardından taşınmazın adres olarak bağlı olduğu belediyenin vergi dairesine gidecek ve beyanda bulunacak.



Emlak365.com