Dekorasyonda Ayna Nasıl Kullanılmalı?

Dekorasyonda ayna kullanımı son derece önemlidir. Kullanılan mekana derinlik ve genişlik katan dekoratif aynalar için önemli olan konu doğru yerde doğru aynanın kullanılmasıdır. Antre dekorasyonu ve salon dekorasyonu başta olmak üzere evinizin pek çok alanında ayna tasarımlarından faydalanmanız mümkündür. Peki, dekorasyonda ayna nasıl kullanılmalı?
Dekorasyonda Ayna Nasıl Kullanılmalı?

Dekorasyonda ayna kullanımı son derece önemlidir.

Kullanılan mekana derinlik ve genişlik katan dekoratif aynalar için önemli olan konu doğru yerde doğru aynanın kullanılmasıdır. Antre dekorasyonu ve salon dekorasyonu başta olmak üzere evinizin pek çok alanında ayna tasarımlarından faydalanmanız mümkündür. Peki, dekorasyonda ayna nasıl kullanılmalı?





Dekorasyonda Aynalar Nasıl Kullanılır?





Öncelikle daha aydınlık bir ortam yaratmak için mutlaka aynanın pencereler ile karşılıklı konumlandırılması gerekir. Bu sayede ayna ortama giren ışığı yansıtacak ve yapay bir ışık kaynağı olarak size ücretsiz aydınlatma hizmeti sağlayacaktır. Yine dar olan ortamların çok daha geniş gösterilmesini sağlamak amacı ile de dekorasyonda ayna kullanımı tercih edilmektedir. Bunun için yine karşılıklı iki duvara birbirine paralel olarak iki aynanın yerleştirilmesi yeterlidir.



Antre Ayna Modelleri İle Şıklığın Zirvesine Çıkın





Girişte misafirlerinizi ilk karşıladığınız antreler ilk izlenimin oluştuğu yerler olduğu için son derece önemlidir. Evden çıkmadan önce kendinize son bir kez bakmak içinde kullanabileceğiniz büyük oval aynalar kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda geometrik kesime sahip ayna modelleri ile de dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Bunlara ek olarak şık dresuar modelleri ile uyumlu olarak üretilen aynalarda tercih edebileceğiniz dekoratif aynalar arasında yer alır.



Banyoda Ayna Dekorasyonu Yapmak Mümkün





Banyoda duş alırken ve yıkanırken çıkan yüksek buharın ve sürekli olarak akan suyun sıçraması nedeni ile temizliğin zor olmasına rağmen dekoratif olmaları nedeni ile aynalar tercih edilmektedir. Özellikle de dar banyolarda ortamın daha geniş görünmesini sağlamak için tercih edilmektedir. Karşılıklı iki ayna konularak dekorasyon tamamlanabileceği gibi yuvarlak aynalar ile banyo duvarına farklı dekoratif modellerde kullanılabilmektedir. Banyoda ayna kullanmak isteyen kişilerin bu kararı vermeden önce banyolarının konumunu ve uygunluğunu dikkate almaları çok önemlidir. Bu sayede gerçekten şık banyo tasarımları oluşturmaları ve dekoratif aynalar ile sonuca ulaşmaları mümkün olacaktır.